Τα πεντοχίλιαρα-πετσετάκια της Νοτοπούλου

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 12.2.2019 | 07:09 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τα πεντοχίλιαρα-πετσετάκια της Νοτοπούλου

Γράφει ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

Μέχρι τώρα είχαμε τα 45άρια του Ψωμιάδη. Εσχάτως προέκυψαν τα «πεντοχίλιαρα» της Κατερίνας Νοτοπούλου! Έτσι είναι η ζωή, ιδίως η πολιτική, τα πάντα εκσυγχρονίζονται, μεταβάλλονται, βελτιώνονται... Έτσι και τα ρουσφέτια...

Αλλά, επιτρέψτε την παρατήρηση του Προβοκάτορα: εδώ δεν είναι ένα απλό ρουσφέτι. Εδώ βρίσκει κανείς την πολιτική επιτομή της Αριστεράς, ως ιδεολογία, πολιτική πρακτική και προπαγάνδα...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Η κ. Νοτοπούλου, πρώην συμβασιούχος καθαρίστρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο ως διευθύντρια του εν Θεσσαλονίκη πρωθυπουργικού γραφείου. Μετά διορίστηκε υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης. Το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις κάθισε στην καρέκλα της υφυπουργού, (από την οποία μόλις είχε σηκωθεί η Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά), κατήγγειλε ότι η προκάτοχος της μοίραζε χιλιάρικα σε συλλόγους και φορείς (κυρίως των Σερρών).

Προσέξτε: δεν έκανε δηλώσεις, μηνύσεις και συνεντεύξεις Τύπου. Έκανε διαρροές σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους για να «παίξει» το θέμα χωρίς αυτή να εκτεθεί. Τότε, πολλοί εξ ημών ίσως να πίστεψαν ότι επιτέλους ήρθε το νέο στην πολιτική και πως τις άθλιες πρακτικές του παρελθόντος, τα νέα, φρέσκα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλαν δια παντός στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Μόλις προ ολίγων ημερών, αθηναϊκή (και όχι τοπική) ιστοσελίδα αποκαλύπτει ότι η καλλίπυγος υφυπουργός έχει μοιράσει την τελευταία εβδομάδα 44 πεντοχίλιαρα σε συλλόγους, φορείς και σωματεία, πολλά από τα οποία δεν έχουν εμφανίσει καμία σοβαρή δραστηριότητα.

Ποιος για παράδειγμα θα μπορούσε να πει κάτι στην Κατερίνα, εάν χρηματοδοτούσε το συσσίτιο των Αγίων Πάντων, το σωματείο των φίλων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, την εθελοντική ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης των καρκινοπαθών από την ενορία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τους φίλους της Νέας Παραλίας ή τους προσκόπους και τους διασώστες; Όχι όμως!

Η συμπαθής κατά τα λοιπά Κατερίνα επέλεξε να μοιράσει (σαν πετσετάκια) πεντοχίλιαρα σε φορείς όπως «οι φίλοι της ΕΡΤ Σερρών»! Αλήθεια, τι κάνουν αυτοί οι… φίλοι; Χειροκροτούν με δύναμη Ακριβοπούλου και Καψώχα; Ένα Ινστιτούτο πολιτικής (και καλά…) έρευνας, το οποίο παρεμπιπτόντως διατηρεί και ενημερωτικό σάιτ! Έτσι, για να καταλάβουμε καλά γιατί το συγκεκριμένο σάιτ δεν έχει γράψει κακή κουβέντα για το Κατερινιώ μας... Το γεγονός πάντως ότι το συγκεκριμένο Ινστιτούτο διοργάνωσε ημερίδα με βασική ομιλήτρια την κ. Νοτοπούλου μόνο  συμπτωματικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Όταν στη λίστα βλέπουμε και τους «φίλους της παραλίας», προφανώς μπερδευόμαστε με τους «Φίλους της Νέας Παραλίας» οι οποίοι αν και με αξιολογότατη δράση δεν καλύπτουν τα στάνταρ της Κατερινιώς. Πεντοχίλιαρα «τσίμπησαν» και φορείς που ιδρύθηκαν πριν από έξι μήνες, σωματεία με μόνη δραστηριότητα τα σεμινάρια Security(!), ενώ με 18.700 ευρώ επιχορηγήθηκε ο σύλλογος που διοργάνωσε προ μηνός την εκδήλωση «Γνωρίστε το Διοικητήριο», στην οποία απλώς το Κατερινιώ υποδέχθηκε στο κτήριο, στο οποίο κατοικοεδρεύει, τους φίλους και τους γνωστούς της, προκειμένου να τους κεράσει ένα ποτάκι ενόψει της υποψηφιότητας της στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Από την απάντηση που έδωσε στα ειρωνικά σχόλια η κυρία υφυπουργός, ο Προβοκάτορας ξεχωρίζει μόνο μία φράση: «Όποιος θεωρεί τη στήριξη αυτών των δράσεων ψηφοθηρία, ενώ τόσα χρόνια δεν είχε μιλήσει για κατασπατάληση χρήματος και εξουσίας από το ΥΜΑΘ, τον αφήνουμε στην κρίση του κόσμου». Αυτό τόνισε η υφυπουργός και προσέξτε το. Κατά την κρίση της δεν δικαιούται να ομιλεί όποιος δεν είχε μιλήσει και στο παρελθόν! Μάλλον η κ. Νοτοπούλου υπονοεί ότι κατά το ίδιο στιλ ρουσφέτια μπορούν να κάνουν μόνο όσοι τα είχαν καταγγείλει στο παρελθόν. Όπως η ίδια...
 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #144 (09/02/2019-10/02/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω