Θέλουμε μόνο ό,τι δεν μας ξεβολεύει

ΑΠΟΨΕΙΣ 11.2.2019 | 07:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θέλουμε μόνο ό,τι δεν μας ξεβολεύει

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Δεν έχω πρόβλημα με τους ποδηλατόδρομους γενικώς, αλλά με αυτόν που θα περάσει από την γειτονιά μου και θα μου στερήσει 100 θέσεις πάρκινγκ έχω. Αυτό εν ολίγοις λένε οι κάτοικοι της Παπάφη, που συλλέγουν υπογραφές αντιδρώντας στα σχέδια του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μου θύμισαν αυτούς που ήθελαν παντού λεωφορειόδρομους αλλά κατήγγειλαν ότι στην Λεωφόρο Στρατού είναι παράνομος. Μου θύμισαν αυτούς που φωνάζουν για τα διπλοπαρκαρισμένα και πόσο προβληματική είναι η κυκλοφορία στους δρόμους, αλλά αντέδρασαν όταν μπήκαν κολονάκια σε δρόμους που έχουν τα μαγαζιά τους ή τα σπίτια τους.

Για να μην θυμηθώ και αυτούς που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους ξένους ή τους πρόσφυγες αλλά δεν τους θέλουν στην πολυκατοικίας τους, στην γειτονιά ή στον δήμο τους.

Είμαστε η καλύτερη φυλή του κόσμου. Η πιο φιλόξενη, η πιο ευχάριστη, η πιο ευγενική. Στα καλά όμως. Όταν όλα μας πηγαίνουν ρολόι. Όταν κάτι «στραβώνει» γινόμαστε οι χειρότεροι του κόσμου. Από το ωσαννά στο σταύρωσον αυτόν, δύο τσιγάρα δρόμος.

Παράλληλα τώρα, αυτοί που είναι οι οπαδοί της αλληλεγγύης, της αγάπης των λαών, της ειρηνικής συνύπαρξης, όταν βλέπουν ότι υπάρχει μια αντίθετη άποψη πέφτουν να την φάνε. Κανονική στοχοποίηση και διαπόμπευση στα social media τις τελευταίες μέρες ενάντια στους κατοίκους της Παπάφη.

Αυτό κύριοι δεν είναι ειρηνική συνύπαρξη. Ο χλευασμός στην άλλη άποψη ακόμα και όταν είναι κακή δεν είναι αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση. Ακόμα και όταν διαφωνούμε κάθετα με τον άλλον πρέπει να μπούμε στην διαδικασία να τον πείσουμε. Με επιχειρήματα. Όχι με τη βία και την ανωνυμία ενός πληκτρολογίου.

Εσφαλμένη εικόνα, εντύπωση, άποψη και θέση ο ένας για τον άλλον έχουμε πολλές φορές στην ζωή μας. Αυτό είναι το όμορφο του κόσμου. Ότι ο καθένας τον βλέπει και τον ζει διαφορετικά. Μπορούμε όμως να μην αλληλοσκοτωνόμαστε;
 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #144 (09/02/2019-10/02/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω