Πώς να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι μούσλι δημητριακών!

ΓΕΥΣΗ 10.2.2019 | 10:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι μούσλι δημητριακών!

ΤHESSNEWS-DESK

Tο πρωινό πρέπει να είναι ένα ισορροπημένο γεύμα, προκειμένου να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και να σας… αποτρέπει από το συνεχές τσιμπολόγημα μέσα στη μέρα.

Σύμφωνα με τον Pastry Chef Δημήτρη Μακρυνιώτη, έρευνες έχουν δείξει ότι η βρώμη και τα δημητριακά ολικής άλεσης περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, απαραίτητες για την προστασία του οργανισμού.

Δείτε πώς να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι μούσλι δημητριακών για να απολαμβάνετε πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά κάθε πρωί!

Υλικά:

250γρ. νιφάδες βρώμης

100γρ. κράνμπερι αποξηραμένα

170γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα

60γρ. σουσάμι

60γρ. μαύρη ζάχαρη

2 κ.γ. τριμμένη κανέλλα

1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

1 κ.γ. αλάτι

180γρ. άγλυκο πουρέ μήλου

60γρ. μελάσα

2 κ.σ. ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύετε τις νιφάδες βρώμης, τα αμύγδαλα, τα κράνμπερι, το σουσάμι, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ και το αλάτι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε τον πουρέ μήλου, μαζί με τη μελάσα και το ηλιέλαιο. Θέλετε απλά να ζεσταθούν και όχι να βράσουν.

Μόλις το μείγμα των υγρών είναι έτοιμο, αναμειγνύετε με τα στερεά υλικά μέχρι να ενωθούν όλα καλά. Απλώνετε το μείγμα σε μια λαμαρίνα ψησίματος ή σε ένα ρηχό ταψί, ή και σε δύο ταψάκια αν δεν χωράει σε ένα.

Ψήνετε για 35-45 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο, ανακατεύοντας καλά κάθε 10 λεπτά, μέχρι το μούσλι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Βγάζετε τα ταψιά από τον φούρνο, και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Το μίγμα διατηρείται σε αεροστεγές βάζο μέχρι και έναν μήνα.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω