Γαρίδες σοτέ σε σάλτσα βουτύρου με σκόρδο

ΓΕΥΣΗ 8.2.2019 | 22:15 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γαρίδες σοτέ σε σάλτσα βουτύρου με σκόρδο

THESSNEWS-DESK

Λαχταριστές γαρίδες σοταρισμένες στο τηγάνι με βούτυρο, σκόρδο και άρωμα λεμονιού


Συστατικά

1/2 φλ, βούτυρο σε κυβάκια

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 εσαλότ ψιλοκομμένο

1/4 κ. γλυκού μπούκοβο

750 gr γαρίδες καθαρισμένες

αλάτι, πιπέρι

3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ. σούπας χυμός λεμονιού

2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισέ το μαζί με το εσαλότ και το μπούκοβο για δύο λεπτά.

Πρόσθεσε και τις γαρίδες με αλατοπίπερο και ψήσε για τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.

Ρίξε στο τηγάνι και τον μαϊντανό με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε τα υλικά.

Σέρβιρε όσο το πιάτο είμαι ακόμη ζεστό.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω