Έτσι θα φτιάξετε κρεμμυδόπιτα με… τυρί και μπέικον!

ΓΕΥΣΗ 8.2.2019 | 18:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Έτσι θα φτιάξετε κρεμμυδόπιτα με… τυρί και μπέικον!

ΤHESSNEWS-DESK

Τέτοια κρεμμυδόπιτα δεν έχετε ξαναφτιάξει!


Δείτε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη:

ΥΛΙΚΑ

1 Πακέτο φύλλα κουρού

5 Κρεμμύδια, ξερά, κομμένα σε κάθετες λεπτές φέτες

1 μάτσο Άνηθο, ψιλοκομμένο

500 γρ. Ανθότυρο

10 Φέτες μπέικον, χοντροκομμένες

2 Αυγά, μέτρια

Κρόκο από ένα αυγό

¼ κ.γ. Κύμινο

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Παπαρουνόσπορος για το πασπάλισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια το μπέικον και το σοτάρουμε. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

2.Μόλις κρυώσει το μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ. Στη συνέχεια βάζουμε τα κρεμμύδια, το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο, τα αυγά, τον κρόκο, το κύμινο, το ανθότυρο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

3.Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί φούρνου 30 εκ. και το λαδώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα του.

4.Έπειτα αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε το ένα φύλλο κουρού και με τη βοήθεια του πλάστη, ανοίγουμε το φύλλο ώστε να είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει στην επιφάνεια του ταψιού. Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουμε και για το δεύτερο φύλλο.

5.Τοποθετούμε το πρώτου φύλλο στο ταψί, ρίχνουμε τη γέμιση μέσα και με την βοήθεια ενός κουταλιού, την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

6.Στη συνέχεια τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο, πάνω από τη γέμιση και προσεκτικά κλείνουμε περιμετρικά τις άκρες.

7.Λαδώνουμε ελαφρώς το φύλλο και πασπαλίζουμε με όσο παπαρουνόσπορο θέλουμε.

8.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω – κάτω για 1 ώρα.

9.Μόλις είναι έτοιμη η πίτα, την αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω