Σε υψηλά τεσσάρων μηνών οι ασιατικές μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7.2.2019 | 12:25 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σε υψηλά τεσσάρων μηνών οι ασιατικές μετοχές

THESSNEWS-DESK

Oι μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εξασφάλισαν σήμερα ελαφρά κέρδη, που όμως, ήταν ικανά να τις οδηγήσουν σε υψηλά τεσσάρων μηνών.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific ενισχύθηκε μόλις 0,2%, αλλά τερμάτισε σε σημείο, που είχε να συναντήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, με το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στις εταιρείες, που παρουσίασαν ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, όπως αναφέρει η naftemporiki.gr.

Σε επίπεδο αγορών ξεχώρισε εκείνη  εκείνη της Αυστραλίας. Ο δείκτης S&P/ASX σημείωσε άνοδο 1,15%, εν μέσω προσδοκιών για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα της χώρας. Στο Χρηματιστήριο της Βομβάης ο BSE Sensex ενισχύθηκε 0,2%. Αντιθέτως υπό πίεση βρέθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές, με τον Nikkei 225 να καταγράφει πτώση 0,6%.

Να σημειωθεί ότι οι κινεζικές αγορές έμειναν κλειστές λόγω αργίας, γεγονός που κράτησε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα την αξία των συναλλαγών συνολικά στην ήπειρο.

Περαιτέρω ώθηση στις ασιατικές αγορές θα μπορούσε να δώσει μία συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα για επίλυση των εμπορικών διαφορών, αν και αναλυτές και επενδυτές κρατούν προς το παρόν μικρό καλάθι.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω