Η Φρίντα Πίντο σε νέο ρόλο… σοκαριστικό!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8.2.2019 | 07:11 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Η Φρίντα Πίντο σε νέο ρόλο… σοκαριστικό!

γράφει η ΜΑΡΙΑ ΨΩΜΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ || [email protected]

Η ηθοποιός Φρίντα Πίντο που έγινε παγκόσμια γνωστή πρωταγωνιστώντας στο «Slumdog Millionaire», μετά από αρκετούς αδιάφορους ρόλους που ακολούθησαν σε άλλες ταινίες, τώρα πρωταγωνιστεί στο «Love Sonia», έχοντας έναν… σοκαριστικό ρόλο.

Η Πίντο υποδύεται μια απελπισμένη εκδιδόμενη γυναίκα, την Ρασμί, η οποία εμπλέκεται σε μια βάναυση ιστορία τράφικινγκ. Η Ρασμί είναι δύσκολη, εριστική και εγωίστρια, ότι ακριβώς δεν περίμενε κανείς να υποδυθεί η Πίντο.

Η ταινία «Love Sonia» είναι ανελέητη. Ένας καταχρεωμένος πατέρας πουλάει την έφηβη κόρη του, την Πρίτι, σε έναν γαιοκτήμονα, ο οποίος στη συνέχεια την εκδίδει σε οίκο ανοχής στην Βομβάη. Η αδελφή της Πρίτι προσπαθεί να την βρει και σε αυτή της την προσπάθεια πέφτει και αυτή στα δίχτυα του τράφικινγκ. Βιάζεται και μια κι έτσι χάνει την παρθενιά της, «ράβεται» έτσι ώστε να μπορέσει να πουληθεί εκ νέου ως «ανέγγιχτη». Κι εκεί ακριβώς που σκέφτεσαι ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, γίνονται!

Στην ταινία παρουσιάζεται ένας κόσμος χωρίς αγάπη και εμπιστοσύνη που αντικατοπτρίζει την σκληρή πραγματικότητα. Άλλωστε την χρονιά που μας πέρασε η Ινδία καταγράφηκε ως η πιο επικίνδυνη χώρα για τις γυναίκες σε σχέση με το τράφικινγκ, μετά από έρευνα που έγινε από το ίδρυμα «Thomson Reuters».

 

Δέκα χρόνια

Η προετοιμασία του «Love Sonia» κράτησε 10 χρόνια. Ο σκηνοθέτης Tabrez Noorami είχε δείξει την πρώτη εκδοχή του σεναρίου στην Φρίντα Πίντο αμέσως μετά το τέλος των γυρισμάτων του Slumdog Millionaire. Ο σκηνοθέτης έγραψε το σενάριο μετά από την συμμετοχή του σε προσπάθεια διάσωσης γυναικών από οίκους ανοχής. Όμως, χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να τελειοποιήσει το σενάριο, να βρει τους οικονομικούς πόρους και την κατάλληλη για τον ρόλο Σόνια.

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, όταν η Πίντο ήρθε σε επαφή με εκδιδόμενες γυναίκες προκειμένου να την βοηθήσουν στον ρόλο της, συγκλονίστηκε με την απάντησε που της έδωσε μια γυναίκα, στην ερώτησή της:

Αν είχες την ευκαιρία να ξεφύγεις από αυτό τον κόσμο που ζεις, αν ερωτευόσουν δηλαδή κάποιον που θα σου φερόταν σωστά, θα δραπέτευες;
Κυρία μου, η αγάπη υπάρχει μόνο στον δικό σου κόσμο. Στον δικό μου υπάρχει μόνο προδοσία.

Η Φρίντα Πίντο, η οποία στο Slumdog Millionaire χαρακτηρίστηκε ως «το ομορφότερο κορίτσι του κόσμου», στα 11 χρόνια καριέρας που ακολούθησαν έχει παίξει σε διάφορες ταινίες, με ανάλαφρους ρόλους, μεταξύ των οποίων και σ’ εκείνη του Γούντι Άλεν  με τίτλο «You will meet a Tall Dark Stranger».

Η ηθοποιός έχει γεννηθεί στην Βομβάη από καθολικούς γονείς. Η μητέρα της ήταν διευθύντρια σχολείου και ο πατέρας της διευθυντής τράπεζας. Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία κι όταν το 2005 πήρε το πτυχίο της, ασχολήθηκε με το μόντελινγκ. Δυο χρόνια αργότερα, επιλέχθηκε για τον ρόλο στο «Slumdog Millionaire», παρόλο που δεν είχε καμιά υποκριτική εμπειρία.

Εκτός κινηματογράφου, η Πίντο ασχολείται συστηματικά με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών. Δηλώνει πανευτυχής για τον ρόλο της στο «Love Sonia», αν και η προβολή της ταινίας στην Ινδία δεν έτυχε ιδιαίτερα καλής υποδοχής. «Οι άνθρωποι δεν αποδέχονται την ταινία γιατί εκθέτει όσα η χώρα προσπαθεί να κρύψει»  δήλωσε η ίδια.

Το «Love Sonia» θα προβληθεί σύντομα στους ελληνικούς κινηματογράφους.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #143 (02/02/2019-03/02/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω