Έτσι θα φτιάξετε Carrot Cake με… επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού!

ΓΕΥΣΗ 6.2.2019 | 18:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Έτσι θα φτιάξετε Carrot Cake με… επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού!

ΤHESSNEWS-DESK

Μία νόστιμη και λαχταριστή συνταγή!

Δείτε τη συνταγή του Γιώργου Τσουλή:

ΥΛΙΚΑ

110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. καστανή ζάχαρη

2 ώριμες μπανάνες

160 γρ. καρότα περασμένα στο χοντρό τρίφτη

2 αυγά large

240 γρ. αλεύρι γοχ

1 κγ σόδα

½ κγ εκχύλισμα βανίλιας

½ κγ κανέλα τριμμένη

¼ κγ μοσκοκάρυδο τριμμένο

¼ κγ αλάτι

120 γρ. γάλα

 

Υλικά για την επικάλυψη

250 γρ. τυρί κρέμα

150 γρ. πραλίνα φουντουκιού

200 γρ. άχνη ζάχαρη

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα,την κανέλα, το μοσχοκάρυδο το αλάτι και τα καρότα, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

2.Χτυπάμε σε ένα μικρό μούλτι τις μπανάνες μέχρι να γίνει πουρές και αφήνουμε στην άκρη.

3.Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη την καστανή και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο για περίπου 4 λεπτά.

4.Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πρωτού ρίξουμε το δεύτερο. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και τον πουρέ μπανάνας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5.Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του αλευριού και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

6.Αλευροβουτυρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κεικ 30×12 εκ. αδείαζουμε μέσα το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45-55 λεπτά στον αέρα.

7.τοιμάζουμε την επικάλυψη, βάζοντας το τυρί κρέμα και την άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, μόλις ετοιμαστεί αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

8.Όταν το κέικ είναι έτοιμο, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Απλώνουμε το τυρί κρέμα πάνω από το κέικ και περιχύνουμε με την πραλίνα φουντουκιού. Με ένα μαχαίρι στροβιλίζουμε την πραλίνα μέσα στο τυρί κρέμα.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω