ALFA ROMEO STELVIO: 48 ώρες με μια καυτή Ιταλίδα!

AUTO-MOTO 6.2.2019 | 15:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ALFA ROMEO STELVIO: 48 ώρες με μια καυτή Ιταλίδα!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν οδηγοί και οδηγοί, όπως υπάρχουν και δρόμοι που σε φέρνουν στον προορισμό σου και άλλοι που σε οδηγούν στην ευτυχία, όντας οι ίδιοι προορισμός. Οι ευτυχισμένοι λοιπόν οδηγοί οδηγούν τα αυτοκίνητά τους σε δρόμους ξεχασμένους και όμορφους, που οδηγούν σε ορεινά χωριά, γραφικές παραλίες, ή και πουθενά!

Μια Κυριακή πρωί λοιπόν, με όπλο μια καυτή Ιταλίδα, την Alfa Romeo Stelvio, έβαλα πορεία για μια περιοχή η οποία είναι γεμάτη από μεγάλες φουρκέτες κλειστές δεξιές και συνδέει το βουνό με τη θάλασσα. Η περιοχή του Ταξιάρχη στην ορεινή Χαλκιδική αποτελεί ένα μέρος όπου η ψυχή του γρήγορου οδηγού φτερουγίζει, καθώς απολαμβάνει τόσο την ακαμψία όσο και τις δυνατότητες του εκρηκτικού αλουμινένιου μοτέρ, όπως είναι αυτό που διαθέτει η νέα τετρακίνητη Alfa Romeo Stelvio, στην turbo diesel εκδοχή των 2.2 λίτρων με 180hp.

 

 

Απόλυτη ασφάλεια

Εδώ πάνω είναι που κανείς πρέπει να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο σαν τη Stelvio, προκειμένου να αντιληφθεί το μεγαλείο του πακέτου τετρακίνησης Q4 All-Wheel Drive System, το οποίο συνδυαζόμενο με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ZF  χαρίζει απίστευτες στιγμές ευχαρίστησης στον οδηγό της, που απολαμβάνει τις κρυφές της ικανότητες.

Θα παρομοίαζα τις εκκινήσεις από τις διασταυρώσεις των μικρών χωριών της ορεινής Χαλκιδικής ως ιδανικές, καθώς κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι «βγαλμένες» από κάποιον αγώνα στην Κορσική ή τη Φινλανδία. Εδώ η Stelvio έδειξε τα δόντια της, καθώς χάρις στην τέλεια ισορροπία βάρους που φτάνει σε ποσοστό 50/50 και με δεδομένη την απόλυτη ασφάλεια των επιβατών της ικανοποίει «σβέλτα» και ταχύτατα τις επιθυμίες των ανήσυχων οδηγών της. Για πάνω από 250 και πλέον χιλιόμετρα απολάμβανα τα κρατήματα του μεγάλου σκάφους, τα οποία συνεχώς μου θύμιζαν όχι μόνο τον sport χαρακτήρα της, αλλά και την καταγωγή της, που είναι μια γνήσια Alfa Romeo.

 

 

Μεγάλη αυτοσυγκράτηση

Σκαρφαλώνοντας από τα Σήμαντρα με φόντο τη ραχοκοκαλιά του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, η Stelvio με την κίνηση στους πίσω τροχούς, ξεδίπλωσε όλη την «αβάσταχτη ελαφρότητα της γρήγορης οδήγησης» καθώς σκαρφάλωνε με υψηλές ταχύτητες, απορροφώντας όλες τις δυσκολίες του στενού οδοστρώματος, μην επιτρέποντας στο αμάξωμα να γείρει ούτε κατά διάνοια. Κάπου εκεί διαπιστώνεις πόσο ξεχωριστό είναι να οδηγείς ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο με δυνατότητες οι οποίες για πολλούς κατασκευαστές είναι ακόμα άπιαστες!

Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, απολάμβανα τις χρωματιστές πινελιές μεταξύ ουρανού και θάλασσας στα αριστερά μου, όχι γιατί μου τελείωσε το πετρέλαιο, αλλά γιατί ήμουν γεμάτος από ευχαρίστηση που οδηγούσα ένα Supercar SUV, σαν τη Stelvio. Όσο για την κατανάλωση του καυσίμου, αξίζει να αναφέρω πως στη λειτουργία  d και το κοντέρ στα κόκκινα, το μεγάλο αμάξωμα έδειξε μεγάλη αυτοσυγκράτηση σε όλα τα σημεία που δέχτηκε πίεση. Άλλωστε όποιος οδηγήσει μία Stelvio το τελευταίο πράγμα που θα σας αναφέρει είναι πως όταν έβλεπε τον δείκτη καυσίμου, εκείνος ήταν ακίνητος! 

 

 

Πέρασα μια ξεχωριστή μέρα οδηγώντας 340 χιλιόμετρα, με πάνω από 300 διαφορετικά στροφιλίκια, τα οποία κατά την επιστροφή μας έμοιαζαν παιχνιδάκι, αφού οδηγήσαμε ένα «αντρικό και καλά στημένο» γρήγορο SUV αυτοκίνητο!

 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #142 (26/01/2019-27/01/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω