120 Χρόνια Αυτοκίνητα Opel

AUTO-MOTO 6.2.2019 | 10:57 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

120 Χρόνια Αυτοκίνητα Opel

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Το 2019, η Opel γιορτάζει 120 χρόνια στην παραγωγή αυτοκινήτων – και κατ’ επέκταση 120 χρόνια γεμάτα καινοτομίες για όλους.

Η Γερμανική μάρκα έχει παράδοση στις high-tech καινοτομίες, τις οποίες προωθεί άμεσα στη μαζική παραγωγή. Αυτό σημαίνει αυτοκίνηση προσιτή στο ευρύ κοινό με αυτοκίνητα ασφαλέστερα, καθαρότερα, πιο άνετα και πιο πρακτικά. Η διαφημιστική καμπάνια για τα 120 χρόνια, Opel. Born in Germany. Made for us all.” βασίζεται σε αυτή τη φιλοσοφία. Με το ίδιο πνεύμα δημιουργήθηκε και το πρώτο  Opel – το Patentmotorwagen “System Lutzmann” του 1899 – καθώς και όλα τα υπόλοιπα που ακολούθησαν, από το “Doktorwagen” μέχρι το “Laubfrosch” (Tree Frog), το P4 και το Kadett. Σήμερα η φιλοσοφία αυτή ταιριάζει στο Opel Corsa περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο.

Με πληθώρα εκδόσεων, το Corsa είναι κατάλληλο για εργένηδες, ζευγάρια και για ολόκληρες οικογένειες. Συνολικά, πάνω από 13,5 εκατομμύρια μονάδες έχουν κατασκευαστεί από το 1982. «Το Corsa παραμένει ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα μας σε όλη την Ευρώπη» σχολιάζει ο Xavier Duchemin, Διευθύνων Σύμβουλος Πωλήσεων, Aftersales & Marketing. Επομένως, το bestseller έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επετειακή χρονιά που διανύουμε. «Η Opel εκδημοκρατίζει την αυτοκίνηση επί 120 χρόνια» πρόσθεσε ο Duchemin. «Με τα αυτοκίνητά μας κάνουμε τις καινοτόμες τεχνολογίες και τα συστήματα άνεσης προσιτά σε όλους. Αυτό είναι το δόγμα μας και το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι το Corsa! Η γκάμα επετειακών μοντέλων μας έχει το κατάλληλο αυτοκίνητο για όλους – με εκτενή εξοπλισμό και στις καλύτερες τιμές.»

Ο στάνταρ εξοπλισμός της επετειακής έκδοσης Corsa ”120 Edition” περιλαμβάνει στοιχεία άνεσης & στιλ όπως δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια για το infotainment, Intellilink με έγχρωμη οθόνη αφής 7”, ζάντες αλουμινίου & προβολείς ομίχλης. Διαθέτουν επίσης κομψές λεπτομέρειες όπως το λογότυπο “OPEL” και “120 Years” στα μαρσπιέ θυρών.

Οι επετειακές εκδόσεις “120 Edition  προσφέρονται σε εξαιρετικά ελκυστικές τιμές. Στο πλαίσιο του εορταστικού πνεύματος, από 1 Φεβρουαρίου 2019, η τιμή του Corsa “120 Edition”, 5-θυρο 1.4 lt 90 hp διαμορφώνεται σε €11.690 με λευκό χρώμα ή  €11.970 με μεταλλικό για τα 120 πρώτα Corsa.

 

Από το 1899: Μοντέλα κατάλληλα για καθημερινή χρήση με εύχρηστη τεχνολογία

Το Opel Corsa, γενικότερα, και το Corsa “120 Edition” ειδικότερα, επιβεβαιώνουν ότι βασική αρχή της μάρκας είναι να υπερβαίνει τις προσδοκίες των πελατών στην αντίστοιχη κατηγορία αυτοκίνητων. Αυτό ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα με το Opel patent motor car “System Lutzmann”. Ο σύντομος τιμοκατάλογός του περιείχε ήδη δύο καινοτόμα, νέα προϊόντα: το πρώτο ήταν το ελαστικό με αεροθάλαμο, που εφηύρε ο Robert William Thomson το 1845, αλλά δεν είχε ακόμα αρχίσει να χρησιμοποιείται ευρέως στην παραγωγή αυτοκινήτων. Το δεύτερο, ήταν το προαιρετικό, αφαιρούμενο παιδικό κάθισμα για τη μικρή διθέσια ‘αυτοκίνητη άμαξα’, της οποίας ο μονοκύλινδρος κινητήρας μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα 20 χλμ./ώρα. Το παράδειγμα αυτό αποδεικνύει περίτρανα τη φιλοσοφία της Opel από τα πρώτα της κιόλας βήματα: η τεχνολογία στην υπηρεσία της καθημερινότητας και όχι ως αυτοσκοπός.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω