Αρ. Ιακωβίδης στην ThessNews:  «Έχω μάθει να αγωνίζομαι»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 6.2.2019 | 07:38 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αρ. Ιακωβίδης στην ThessNews: «Έχω μάθει να αγωνίζομαι»

συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ || [email protected]

«Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των δημοτών και να προσφέρουμε τα μέγιστα για να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητά τους. Ακούμε τα προβλήματά τους και προχωράμε σε συναντήσεις γειτονιάς» δηλώνει στην ThessNews ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, Άρης Ιακωβίδης.

«Θέλουμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τη δυτική Θεσσαλονίκη και τον δήμο Παύλου Μελά. Φιλοδοξούμε να δώσουμε οριστικό τέλος στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών» σημειώνει. Ο κ. Ιακωβίδης αριθμεί τις τρεις πρώτες προτεραιότητες του, την αντιπλημμυρική θωράκιση, την υπογειοποίηση των καλωδίων υπερυψηλής τάσης και την ενεργοποίηση των πολιτών για συμμετοχή στα κοινά.

Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος ασκεί κριτική στην διοίκηση Δεμουρτζίδη ενώ καταθέτει το σχέδιο του για το στρατόπεδο Καρατάσιου.


 

Υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά στην πρώτη σας ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση. Μεγάλο βήμα;

Πράγματι, μεγάλο βήμα. Όπως και στην ζωή μας για να περπατήσουμε χρειάζεται αυτό το πρώτο μεγάλο βήμα, αυτό πιστεύω χρειάζεται και κάθε στόχος στην ζωή. Έχω μάθει από μικρός να αγωνίζομαι και αυτό θα κάνω και για τον δήμο Παύλου Μελά. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των δημοτών και να προσφέρουμε τα μέγιστα για να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητά τους. Ακούμε τα προβλήματά τους και προχωράμε σε συναντήσεις γειτονιάς. Η επαφή με τους πολίτες θα μας βοηθήσει, έτσι ώστε να συμπληρώσουμε και να τελειοποιήσουμε τις προγραμματικές μας αρχές, με βάση και τα αιτήματά τους.

 

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς σας;

Αυτό που χαρακτηρίζει και εμένα τον ίδιο. Προγραμματισμός, οργάνωση, διαχείριση, έλεγχος και αποτελεσματικότητα. Θέλουμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τη δυτική Θεσσαλονίκη και τον δήμο Παύλου Μελά. Φιλοδοξούμε να δώσουμε οριστικό τέλος στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Θα αξιοποιήσουμε τα φυσικά πλεονεκτήματα και το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου για να χτίσουμε την πόλη που ονειρευόμαστε, την πόλη, που αξίζουν οι πολίτες του δήμου Παύλου Μελά. To πιο βασικό χαρακτηριστικό της υποψηφιότητας μας, όμως, είναι η συνεχής παρουσία μας στην κοινωνία και η επιμονή να διεκδικούμε το καλύτερο για την πόλη μας.

 

Οι προτεραιότητές σας για την επόμενη μέρα;

Είναι πολλές. Ωστόσο, θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ στις τρεις πιο βασικές. Μία από αυτές είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, καθώς περιοχές σαν την Νικόπολη, την Ευκαρπία και την Σταυρούπολη συχνά μετατρέπονται σε λίμνες, με τις πλημμύρες να εγκυμονούν κινδύνους για την ζωή των πολιτών. Η δεύτερη είναι η υπογειοποίηση τον καλωδίων υπερυψηλής τάσης, ένα έργο το οποίο έπρεπε να έχει υλοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Τρίτη και βασικότερη είναι η ενεργοποίηση τον πολιτών για συμμετοχή στα κοινά. Μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις που θα πραγματοποιούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα θα αφυπνίσουμε τους πολίτες, με σκοπό να έχουν ενεργό ρόλο στις αποφάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του δήμου μας.

 

Πώς κρίνετε την διοίκηση του Δημήτρη Δεμουρτζίδη;

Ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης είναι φίλος μου και θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι δεν έκανε πράγματα για το δήμο μας. Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να κάνει περισσότερα. Εισπράττω δυσαρέσκεια από τους συμπολίτες μου για το πρόσωπό του. Ενδεχομένως να μην ευθύνεται αποκλειστικά ο ίδιος για το αποτέλεσμα όμως αυτός που κρίνεται είναι ο δήμαρχος και όχι η ομάδα του. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Δεν υποστηρίζω ότι μπορώ να διορθώσω τα πάντα με ένα μαγικό ραβδί αλλά δεσμεύομαι ότι εφόσον με επιλέξει ο κόσμος για δήμαρχο θα αφοσιωθώ ολοκληρωτικά στα καθήκοντά μου. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να εμπνεύσεις τους συνεργάτες σου να εργαστούν με ζήλο για τον τόπο τους. Εμείς στην Ανανεωτική Κίνηση Πολιτών έχουμε καταγράψει τις παραλήψεις της σημερινής διοίκησης, καθώς και των προηγούμενων, και σε αυτές θα δώσουμε προτεραιότητα. Με τα σημερινά οικονομικά των Δήμων αρκούν μικρές παρεμβάσεις στη καθημερινότητα του πολίτη για να φανεί η διαφορά.

 

Ποια είναι η δική σας θέση για το στρατόπεδο Καρατάσιου; Τι θα κάνετε αν εκλεγείτε ή συμμετέχετε στη διοίκηση;

Στόχος μας είναι το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου να αποδοθεί στους πολίτες. Να δημιουργηθεί ένας πνεύμονας πρασίνου, που θα αναβαθμίσει την περιοχή και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει περισσότερα πλεονεκτήματα. Θα παλέψουμε για την διεκδίκηση του στρατοπέδου και δεν θα σταματήσουμε μέχρις ότου το κάνουμε πράξη. Θέλουμε το στρατόπεδο Καρατάσιου να είναι ελεύθερο και ανοιχτό για τους δημότες μας.
 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #143 (02/02/2019-03/02/2019)

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω