Pasta με κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης και λουκάνικο

ΓΕΥΣΗ 12.1.2019 | 22:58 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Pasta με κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης και λουκάνικο

THESSNEWS-DESK

Λαχταριστό κοχυλάκι με κρεμώδη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, λουκάνικο και μυρωδικά



 

Συστατικά

230 gr ζυμαρικό κοχυλάκι

1 βαζάκι με πιπεριές Φλωρίνης σουρωμένες

3/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου

1 κ. σούπας ελαιόλαδο

450 gr λουκάνικο με μυρωδικά ψιλοκομμένο

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 1/2 κ. γλυκού μείγμα μυρωδικών

2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ντοματοπολτός

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι

1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

3 κ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.

Στο μπλέντερ χτύπησε τις πιπεριές με τον ζωμό κοτόπουλου και άφησε το μείγμα στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε το λουκάνικο με το κρεμμύδι για περίπου επτά λεπτά.

Σούρωσε το περιττό λίπος από το τηγάνι και ρίξε το σκόρδο με το μείγμα μυρωδικών να σοταριστούν για ένα λεπτό.

Ρίξε και το αλεύρι στο τηγάνι και καβούρδισέ το για ένα λεπτό.

Άρχισε να προσθέτεις το μείγμα πιπεριάς σιγά-σιγά στο τηγάνι, μαζί με τον πολτό ντομάτας.

Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου οκτώ λεπτά.

Πρόσθεσε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και ανακάτεψε για άλλα δύο λεπτά.

Ανακάτεψε και την παρμεζάνα και μόλις λιώσει πρόσθεσε τον βασιλικό.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω