Τα εικαστικά δρώμενα που αξίζει να επισκεφθείτε στη Θεσσαλονίκη

THESSLIFE 10.1.2019 | 17:23 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τα εικαστικά δρώμενα που αξίζει να επισκεφθείτε στη Θεσσαλονίκη

THESSNEWS-DESK

Μοναδικές καλλιτεχνικές εκθέσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσετε!

Εντυπωσιακές εκθέσεις με καλλιτεχνικό περιεχόμενο βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην πόλη και η χειμερινή περίοδος είναι η πλέον κατάλληλη ώστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε επισκέψεις σε γκαλερί και εικαστικούς χώρους που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Μοναδικά έργα, εμπνευσμένοι καλλιτέχνες και νέες οπτικές θα σας μεταφέρουν σε επαφή με πρωτότυπα θεάματα, μέσα από μία σειρά διοργανώσεων που απευθύνεται σε όλους τους art lovers. Εντοπίσαμε και σας προτείνουμε κάποιες από τις κορυφαίες εκθέσεις για να προσθέσετε στην ατζέντα σας.

Ομαδική έκθεση «Σύγχρονη Ελληνική Ζωγραφική: Η γενιά του ‘80»

Μία επετειακή έκθεση-αφιέρωμα σε πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες που καθόρισαν με τα έργα τους τις τάσεις στα εικαστικά κατά τη δεκαετία του 1980, λαμβάνει χώρα στη Nitra Gallery με εξαιρετικά έργα διαθέσιμα προς τους λάτρεις του είδους. Η συγκεκριμένη γενιά ζωγράφων φαίνεται πως επικεντρώνεται κατά βάση στη φύση και στο ανθρωποκεντρικό στοιχείο, δίνοντας έτσι το στίγμα του ρεαλισμού και της παραδοσιακής πινελιάς. Χρησιμοποιούν χρώματα που προσδίδουν ζωντάνια και φωτεινότητα, ενώ φροντίζουν να αναπαριστούν την πραγματικότητα όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα ζωγραφικά έργα της ομάδας αυτής είναι εμπνευσμένα από ευρωπαϊκές καθημερινές παραστάσεις που επηρέαζαν τον τότε τρόπο ζωής σε πρωτοφανές βαθμό και σε πρώιμο στάδιο. Οι δημιουργοί: Νίκος Αγγελίδης, Δάφνη Αγγελίδου, Χρύσα Βέργη, Στέφανος Δασκαλάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Ειρήνη Κανά, Δημήτρης Κούκος, Βαγγέλης Ρήνας, Παύλος Σάμιος, Άννα Μαρία Τσακάλη, Μαρία Φιλοπούλου και Μανώλης Χάρος υπόσχονται να μεταφέρουν ένα κοινό αίσθημα οικειότητας μέσα από τα έργα τους με εμφανή ωστόσο την μεταξύ τους διαφορετικότητα.

Info: Διάρκεια: έως 26 Ιανουαρίου, Nitra Gallery (Φιλίππου 51), Τετάρτη έως Σάββατο στις 11:00-15:00, Πέμπτη & Παρασκευή στις 11:00-15:00 & 17:00-20:00

Διαβάστε περισσότερα στο GLOW.GR

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω