Προσεγγίζει πάλι τα 60 δολάρια η τιμή του πετρελαίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9.1.2019 | 15:23 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Προσεγγίζει πάλι τα 60 δολάρια η τιμή του πετρελαίου

THESSNEWS-DESK

Την πολύπαθη αγορά πετρελαίου στηρίζουν οι προσδοκίες για προσέγγιση των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη στο εμπορικό μέτωπο και όχι μόνο τις διεθνείς μετοχές, το τελευταίο τρίμηνο.

Σύμφωνα με την naftemporiki.gr, οι  τιμές μπρεντ και αμερικανικού αργού ενισχύονται σήμερα περισσότερο από 1% με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο όχι μόνο στις σινο-αμερικανικές συνομιλίες, αλλά και στη Σαουδική Αραβία.

Εκτιμάται ότι το Ριάντ θα περιορίσει δραστικά τις εξαγωγές του προς τις ΗΠΑ, προκειμένου να οδηγηθούν σε πτώση τα αμερικανικά αποθέματα αργού, που βρίσκονται στο ραντάρ των επενδυτών. Μία τέτοια εξέλιξη σε συνδυασμό με ελπίδες για τερματισμό του εμπορικού πολέμου και κατά συνέπεια για ηπιότερη επιβράδυνση της Κίνας (της οποίας η ανάπτυξη είναι καθοριστική για τη ζήτηση πετρελαίου) θα μπορούσε να δώσει περαιτέρω ώθηση στις τιμές.

Το πρωί της Τετάρτης η τιμή του αργού τύπου μπρεντ καταγράφει άνοδο 1,15% στα 59,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό ελαφρύ αργό CL σημειώνει κέρδη 1,2% στα 50,4 δολάρια το βαρέλι.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω