Κοχυλάκι με πέστο σπανάκι και ψητά ντοματίνια

ΓΕΥΣΗ 5.1.2019 | 22:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κοχυλάκι με πέστο σπανάκι και ψητά ντοματίνια

THESSNEWS-DESK

Λαχταριστά ζυμαρικά με κρέμα από πέστο σπανάκι και ζουμερά ψητά ντοματίνια


Συστατικά

Για τα ζυμαρικά:

230 gr ζυμαρικό κοχυλάκι

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

500 gr ντοματίνια

αλάτι, πιπέρι

1/2 γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κ. γλυκού μείγμα μυρωδικών

2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. ζωμό κοτόπουλου

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη

1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

Για το πέστο:

2 φλ. baby σπανάκι

1 1/2 φλ. μπρόκολο σε φουντίτσες

1 1/2 φλ. βασιλικός

αλάτι, πιπέρι

1 φλ. ζωμός κοτόπουλου

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Στο μπλέντερ χτύπησε το σπανάκι με το μπρόκολο και τον βασιλικό.

Αλατοπιπέρωσε τα υλικά και πρόσθεσε σιγά-σιγά τον ζωμό κοτόπουλου μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα ντοματίνια με αλατοπίπερο για πέντε λεπτά.

Αφαίρεσέ τα από το τηγάνι και ζέστανε το υπόλοιπο λάδι.

Σοτάρισε το κρεμμύδι για τρία λεπτά και πρόσθεσε το σκόρδο με το μείγμα μυρωδικών για άλλο ένα λεπτό.

Ανακάτεψε το αλεύρι στο τηγάνι για ένα λεπτό να καβουρδιστεί με τα υπόλοιπα υλικά και πρόσθεσε σιγά-σιγά τον ζωμό κοτόπουλου.

Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε ανακατεύοντας τακτικά για τέσσερα λεπτά.

Πρόσθεσε στην κρέμα το πέστο και την κρέμα γάλακτος και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα τρία λεπτά.

Ρίξε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά για δύο λεπτά.

Αλατοπιπέρωσε, αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά και ανακάτεψε την μοτσαρέλα με την παρμεζάνα μέχρι να λιώσουν.

Σέρβιρε όσο είναι ζεστά με τα ψητά ντοματίνια.

    

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω