«Η παλιά Θεσσαλονίκη και οι κρυφές ιστορίες της» - Ομιλία του συγγραφέα Θωμά Σιταρά την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 5.12.2018 | 09:12 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Η παλιά Θεσσαλονίκη και οι κρυφές ιστορίες της» - Ομιλία του συγγραφέα Θωμά Σιταρά την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

ΤHESSNEWS-DESK

Ο συγγραφέας Θωμάς Σιταράς θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη αυτή την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στον Ιανό, με θέμα «Η παλιά Θεσσαλονίκη και οι κρυφές ιστορίες της».

 

Παράλληλα ο Θωμάς Σιταράς έχει επιμεληθεί κι ένα ημερολόγιο για το 2019, με τίτλο «Η Ελλάδα της νοσταλγίας-Οι άνθρωποι και η καθημερινότητά τους», που περιέχει φωτογραφικό υλικό από διάφορες γωνιές της Ελλάδας της περιόδου 1880-1940. Σε αυτή την έκδοση ειδικότερα έχει υλικό και για τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα ημερολόγιο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από διάφορες γωνιές της Ελλάδας της περιόδου 1880-1940, εμπνεόμενο από τα χρόνια τα παλιά, από μια άλλη Ελλάδα που τόσο συχνά νοσταλγούμε…

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας 

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

Ο Θωµάς Σιταράς γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα από γονείς Κωνσταντινουπολίτες. Αριστούχος απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής, σπούδασε, ως υπότροφος του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας, οικονοµικά και δηµοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Ολοκλήρωσε την πανεπιστηµιακή του εκπαίδευση µε μεταπτυχιακές σπουδές στο μάρκετινγκ στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Εργάστηκε στη Γερµανία, στην εταιρεία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών «Honeywell». Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, απασχολήθηκε επί σειρά ετών ως ∆ιευθυντής Μάρκετινγκ στον βιοµηχανικό όµιλο «Α. Πετζετάκις» και σε άλλες µικρότερες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, από το 1970 ασχολήθηκε µε την επαγγελµατική εκπαίδευση, ως συνιδρυτής του κολεγίου BCA και ως ιδρυτής του Κέντρου ∆ιοικητικών Επιστηµών. Στον ρόλο του εκπαιδευτή ενηλίκων έχει οργανώσει και συµµετάσχει σε πολυάριθµα σεµινάρια ∆ιοίκησης και Οργάνωσης, Μάρκετινγκ και Πωλήσεων.

Πέραν της συγγραφής επιστημονικών βιβλίων της ειδικότητάς του, ασχολήθηκε συστηματικά με την αθηναιογραφία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία για την Παλιά Αθήνα, ενώ διαχειρίζεται συστηματικά από το 2012 τον ιστότοπο www.paliaathina.com – ένα διαδικτυακό μουσείο για την Αθήνα της περιόδου 1834-1940. 

Είναι συνεργάτης της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, με δημοσιεύσεις γύρω από την Παλιά Αθήνα, και τακτικό µέλος της  Παγκόσµιας Οµοσπονδίας ∆ηµοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισµού.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί επίσης το λεύκωμά του με τίτλο Ξεφυλλίζοντας παλιές εφημερίδες, Τα καλύτερα της παλιάς Αθήνας.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω