Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με καραμέλα και σπασμένη σοκολάτα

ΓΕΥΣΗ 4.12.2018 | 23:15 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με καραμέλα και σπασμένη σοκολάτα

THESSNEWS-DESK

Λαχταριστά μπισκότα ολικής άλεσης με αλατισμένη καραμέλα γάλακτος και σοκολάτα


Συστατικά

1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive

1 φλ. βούτυρο σε κυβάκια

1 φλ. ζάχαρη

1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κ. γλυκού αλάτι

1 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας

1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Στρώσε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Άπλωσε τα μπισκότα σε μία στρώση πάνω στο χαρτί.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο με την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε μέτρια φωτιά.

Ανακάτευε το μείγμα συνεχώς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας.

Ρίξε γρήγορα και προσεκτικά την καραμέλα πάνω από τα μπισκότα στο ταψί και άπλωσέ την.

Πασπάλισε την καραμέλα όσο είναι καυτή με τις σταγόνες σοκολάτας και μετά από δύο λεπτά που θα έχουν λιώσει, άπλωσέ την με σπάτουλά.

Πασπάλισε την σοκολάτα με τα καρύδια και άφησέ τα να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν τελείως.

Σπάσε σε κομμάτια και σέρβιρε.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω