Ο 75χρονος Πρόεδρος!

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 5.12.2018 | 07:16 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο 75χρονος Πρόεδρος!

Γράφει ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

Ηλικίας 75 ετών είναι ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως διάδοχο του Αντώνη Γυφτόπουλου και αυτό ήδη προκαλεί αντιδράσεις στο Νεοδημοκρατικό στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης!

Εντός των κομματικών οργανώσεων πολλοί αναρωτιούνται τι έχει να προσφέρει ένας συνταξιούχος και απόμαχος πολιτικός, μέσα στην εποχή της ανανέωσης, της τεχνολογίας και των συνεχών εξελίξεων...

Όπως έλεγε στέλεχος του κόμματος στη στήλη, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που διακρίνεται για το εκσυγχρονιστικό και δυναμικό προφίλ του, συνδέει το όνομα και την προεδρία του με ένα πρόσωπο που διατέλεσε στενός συνεργάτης του πατέρα του, προ 25ετίας!

Ο διορισμός του Τάσου Σπηλιόπουλου, πρώην υφυπουργού Παιδείας και βουλευτή, φανερώνει ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο: ότι ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ παραμένει εγκλωβισμένος στον στενό πυρήνα των «μητσοτακικών» και αδυνατεί ή απαξιεί να απευθυνθεί στο σύνολο του δυναμικού του κόμματος. Του φτάνουν οι «πολύ δικοί του»!

Ή ακόμη και αυτοί που δεν είναι καν «δικοί του» αλλά του πατέρα του! Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ διαθέτει στη Θεσσαλονίκη λαμπρά δυναμικά στελέχη, που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία και διαθέτουν τα προσόντα αλλά και την κάψα να προσφέρουν στο κόμμα τους. Ένα όμως «προσόν» τούς λείπει! Δεν είναι ακραιφνείς «μητσοτακικοί»! Δεν ανήκουν σε εκείνο το κλειστό κλαμπ, που τις προηγούμενες δεκαετίες παρέμενε πάντα πιστό, όχι στη ΝΔ και τον εκάστοτε πρόεδρο, αλλά στην οικογένεια Μητσοτάκη! Η δυσαρέσκεια άλλωστε όπως και η αχαριστία είναι συστατικά στοιχεία της Νέας Δημοκρατίας...

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #134 (0/12/2018-02/12/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω