Πως θα φτιάξετε μιλφέιγ με… μαστίχα Χίου!

ΓΕΥΣΗ 3.12.2018 | 18:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πως θα φτιάξετε μιλφέιγ με… μαστίχα Χίου!

THESSNEWS-DESK

To μιλφέιγ προέρχεται από τη γαλλική λέξη mille-feuille που σημαίνει «χίλια φύλλα»και φυσικά είναι ένα γλυκό γαλλικής προέλευσης.


Φτιάξτε το πιο νόστιμο μιλφέιγ εύκολα και γρήγορα!

Δείτε τη συνταγή του Pastry Chef Δημήτρη Μακρυνιώτη:

ΥΛΙΚΑ

Φύλλο σφολιάτας 1 πακέτο

Γάλα πλήρες 1 λίτρο

Ζάχαρη 180 γρ.

Κρόκοι από 8 αυγά

Λικέρ μαστίχας 50 ml

Φυσική μαστίχα Χίου 2 γρ.

Κορν φλάουρ 90 γρ.

Βανίλια 1

Ξύσμα λεμονιού

1 λεμόνι

Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Χρόνος ψησίματος 30 Λεπτά, για τις σφολιάτες

Εκτέλεση:

Με ένα τσέρκι ή ένα πιάτο κόβουμε τις σφολιάτες μας σε 3 στρογγυλά κομμάτια και με την βοήθεια ενός πιρουνιού τις τρυπάμε καλά παντού. Έπειτα τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Παίρνουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης και την χτυπάμε στο μούλτι με την φυσική μαστίχα μέχρι να διαλυθεί καλά η μαστίχα μας.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την μισή ποσότητα της ζάχαρης που τρίψαμε με τη μαστίχα, το ξύσμα και την βανίλια και τα ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση. Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα της ζάχαρης, τους κρόκους αυγών και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας έντονα και τα ξανά τοποθετούμε στη κατσαρόλα μας συνεχίζοντας το βράσιμο και το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Αμέσως μετά κατεβάζουμε την κρέμα μας από την φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ μαστίχα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα.

Αδειάζουμε την κρέμα μας σε ένα μπολ και την κλείνουμε πολύ καλά με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται πάνω της και την τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει. Αφού η κρέμα μας έχει παγώσει την βάζουμε στον κάδο του μίξερ και με το φτερό την ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.

Στήσιμο μιλφέιγ:

Πάνω στη μια σφολιάτα μας απλώνουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα, έπειτα σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Τέλος σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο σφολιάτας και γαρνίρουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω