Εγκαταστάθηκαν τα νέα φωτιστικά σώματα Led στο δήμο Θερμαϊκού

THESSCITY 8.11.2018 | 21:47 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Εγκαταστάθηκαν τα νέα φωτιστικά σώματα Led στο δήμο Θερμαϊκού

THESSNEWS-DESK

Μέρα με τη μέρα, ο Δήμος Θερμαϊκού αλλάζει πρόσωπο και αποκτά μια φωτεινή όψη, την οποία οι δημότες έχουν ήδη αντιληφθεί στις περιοχές, όπου η εγκατάσταση των νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου Led είναι πλέον γεγονός.

Το πολυαναμενόμενο έργο, προϋπολογισμού 3.301.376,00 ευρώ, ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα από την περιοχή της Περαίας, με την οδό Ανθέων να βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και τις Φιλίππου και Αμπελοκήπων να ξεκινάνε άμεσα. Οι εργασίες προχωράνε με εντατικούς ρυθμούς και σε καθημερινή βάση, με στόχοτην πλήρη ολοκλήρωση εντός χρονικού διαστήματος περίπου έξι (6) μηνών.

Με την υλοποίησή του επιτυγχάνεται ο πρωταρχικός στόχος και βασικός λόγος των ακατάπαυστων προσπαθειών της Διοίκησης Θερμαϊκού για δρομολόγησή του, που περιλαμβάνει έναν απαραίτητο εκσυγχρονισμό εκ βαθέως του παλαιάς τεχνολογίας, ενεργοβόρου και οικονομικά ασύμφορου δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Τα 4.500 νέα φωτιστικά και οι 10.000 λαμπτήρες προς αντικατάσταση των υπαρχόντων, που αφορά η επένδυση, είναι νέας τεχνολογίας τύπου Led. Η επιλογή αυτή έγινε αφενός, επειδή προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας φωτισμό με μεγάλες δυνατότητες κατευθυντικότητας και ομοιομορφίας και αφετέρου, επειδή παρέχει μεγάλης κλίμακας εξοικονόμηση ενέργειας (υπολογισμένη κοντά στο 60%), αφού μπορούν να καλύπτονται οι απαιτήσεις του για την ασφάλεια οχημάτων και πεζών με φωτιστικά πολύ μικρότερης ενεργειακής κατανάλωσης.

Με σεβασμό προς το περιβάλλον, παρέχεται καθαρής και προηγμένης τεχνολογίας φωτισμός, με τη χρήση λιγότερης ενέργειας από τις συμβατικές λύσεις, επιτυγχάνοντας έτσι δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ως εκ τούτου, συνιστά την καλύτερη λύση φωτισμού, στο πλαίσιο ανάπτυξης μορφών πράσινης ενέργειας, ενώ εναρμονίζεται απόλυτα με ευρωπαϊκά πρότυπα και κανονισμούς.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα, δε, περιλαμβάνουν :

             Την υψηλότατη διάρκεια ζωής – μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

             Τη μη εκπομπή θερμότητας .

             Τη μη ύπαρξη υδραργύρου (έχει απαγορευτεί η χρήση του).

             Την εξαιρετική αποδοτικότητα.

             Την καλύτερη απόδοση φωτισμού, που συνεπάγεται τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της νύκτας, καθώς και της εγκληματικότητας και του αισθήματος φόβου των δημοτών, βάσει διεθνών μελετών.

Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν τελικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, που μπορεί να αποτυπωθεί συνοπτικά και ενδεικτικά σε δύο νούμερα :

             63,24% , το ποσοστό μείωσης των εκλυόμενων ρύπων.

             414.022,57 ευρώ, η ετήσια μείωση της δαπάνης οδοφωτισμού.

Σε όλα τα προαναφερθέντα, αν προστεθεί και η υποχρέωση που φέρει ο ανάδοχος του έργου για 10ετή συντήρηση των προσφερόμενων ειδών, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι τα οφέλη είναι πολλαπλά, μακροπρόθεσμα και υποσχόμενα μια θεαματική αναβάθμιση στην ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας. Μια αναβάθμιση πλήρως ανταποκρινόμενη στο όραμα της Διοίκησης Θερμαϊκού και τη δέσμευσή της προεκλογικά, που δικαιολογεί απόλυτα τις εντατικές προσπάθειές της για επίτευξη του στόχου.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω