Ένας περίπατος στην έκθεση «Ένα πορτρέτο του Βόλου - Δημήτρης Λέτσιος» στη Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8.11.2018 | 10:42 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ένας περίπατος στην έκθεση «Ένα πορτρέτο του Βόλου - Δημήτρης Λέτσιος» στη Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ)

THESSNEWS-DESK

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ξενάγηση στην περιοδική έκθεση του Λαογραφικού & Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας-Θράκης με θέμα «Ένα πορτρέτο του Βόλου | Δημήτρης Λέτσιος», στο πλαίσιο της PhotoBiennale.

Η ξενάγηση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» που συνδιοργανώνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού - Παράρτημα Θεσσαλονίκης με το Τμήμα Δράσης ΧΑΝΘ.

Την ξενάγηση έκανε η Λαογράφος-Επιμελήτρια ΛΕΜΜ-Θ κ. Ελένη Μπίντση, η οποία αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Δημήτρη Λέτσιου, στη θεματολογία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Το έργο του διατρέχει την ελληνική ύπαιθρο με έμφαση στο Πήλιο και στον θεσσαλικό κάμπο και αφουγκράζεται τον δημώδη πολιτισμό σε όλες του σχεδόν τις εκφάνσεις.

Αμέσως μετά, η Ομάδα των Περιπάτων ξεναγήθηκε από την κ. Μπίντση στις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου «Στους Μύλους της Μακεδονίας και της Θράκης» και «Παραδοσιακές Ενδυμασίες της Μακεδονίας και της Θράκης, 1860-1960», οι οποίες παρουσιάζουν εύγλωττα και ζωντανά, όψεις της προβιομηχανικής τεχνολογίας και του παραδοσιακού πολιτισμού του βορειοελλαδικού χώρου.

Την Ομάδα των Περιπάτων συνόδευσαν εκ μέρους της ΕΛΛΕΤ-ΠΘ ο κ. Άγγελος Μήτσας και εκ μέρους της ΧΑΝΘ η κ. Χαρά Αργυρούδη.


 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω