Άλλο δήμοι, άλλο περιφέρειες

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 7.11.2018 | 06:10 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Άλλο δήμοι, άλλο περιφέρειες

Γράφει ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

Στο Κίνημα Αλλαγής κρατούν διαφορετική στάση σχετικά με τις δημοτικές και με τις περιφερειακές εκλογές αναφορικά με τα «αντάρτικα».

Η σκληρή στάση θα κρατηθεί ακόμα και με διαγραφές σε όσους επιθυμήσουν να αψηφήσουν τις κομματικές επιταγές. Η αρχή έγινε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου μια αντιπεριφερειάρχης της παράταξης Μπακογιάννη, ο οποίος το 2014 στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να συνεχίσει με τον διάδοχο της παράταξης που είναι διοίκηση, και στην οποία συμμετέχει ενεργά, και όχι να πάρει μεταγραφή στην υποψήφια του Κινήματος Αλλαγής, Κατερίνα Μπατζελή.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και το σούσουρο αντίστοιχο σχετικά με την αυστηρότητα που επέδειξε η Χαριλάου Τρικούπη να διαγράψει μια εκλεγμένη αντιπεριφερειάρχη, η οποία απλά συνεχίζει με την παράταξη που εξελέγη και υπηρετεί από το 2014. Παράλληλα, αρκετοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν τι θα συμβεί στους δήμους, εκεί που τα «αντάρτικα» δεν αποφεύγονται εύκολα και που οι δημοτικοί σύμβουλοι με πολλές θητείες έχουν αυτόνομη πορεία πέρα από την κομματική.

«Δεδομένων των συλλογικών ομόφωνων αποφάσεων του Κινήματος Αλλαγής για αυτόνομη πολιτική παρουσία στις επικείμενες Περιφερειακές Εκλογές, είναι αυτονόητο ότι για όσα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, με προσωπική τους επιλογή, συνταχθούν σε αντίπαλα ψηφοδέλτια, αναστέλλεται η “ιδιότητα του μέλους” του Κινήματος Αλλαγής» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης, Μιχάλης Τζελέπης.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #130 (03/11/2018-04/11/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω