Σε άθλια κατάσταση η πεζογέφυρα των Αμπελοκήπων (ΦΩΤΟ + VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 6.11.2018 | 16:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σε άθλια κατάσταση η πεζογέφυρα των Αμπελοκήπων (ΦΩΤΟ + VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η πεζογέφυρα των Αμπελοκήπων που περνά πάνω από τις γραμμές του ΟΣΕ στο πάρκο Γεννηματά ενώνοντας ουσιαστικά το δήμο με τη Μοναστηρίου.

Ο μεταλλικός σκελετός της υπερυψωμένης γέφυρας έχει σκουριάσει από άκρο σε άκρο, έχει σαπίσει σε κάποια σημεία κυρίως στο κάτω μέρος. Στο δάπεδο της γέφυρας υπάρχουν ρωγμές και κενά ανάμεσα στις μεταλλικές πλάκες ενώ και τα προστατευτικά πλαϊνά σύρματα βρίσκονται  σε κακή κατάσταση

Η γέφυρα χρησιμοποιείται καθημερινά από δεκάδες πολίτες, οι οποίοι νιώθουν σε κάθε τους βήμα ένα τρίξιμο και την ταλάντωση κάτω από τα πόδια τους. Όταν μάλιστα ο κόσμος που περνά γίνεται περισσότερος η ταλάντωση του καταστρώματος αυξάνεται. Το χειμώνα μετατρέπεται σε παγίδα. Κάθε φορά που βρέχει οι πολίτες γλιστρούν στις σιδερένιες σκάλες και στο δάπεδο με αποτέλεσμα να σημειώνονται τραυματισμοί από τις πτώσεις. Η κατάσταση γίνεται χειρότερη το βράδυ καθώς ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος.

Αδιαφορία Σπίρτζη καταγγέλλει ο Κυρίζογλου

Η πεζογέφυρα βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Λάζαρο Κυρίζογλου από το 2017 έχει στείλει τέσσερις επιστολές και αιτήματα για αντικατάσταση της πεζογέφυρας στον Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη χωρίς να υπάρχει καμία απάντηση. «Η γέφυρα κατασκευάστηκε πριν από 70 χρόνια, είναι απαρχαιωμένη, επικίνδυνη αφού παρουσιάζει εκτεταμένες σκουριές και πρέπει να αντικατασταθεί από μια σύγχρονη με ασανσέρ και πρόσβαση για ΑΜΕΑ» σημείωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος. Κλείνοντας αναρωτήθηκε με νόημα «Αλήθεια, υπάρχει τέτοια πεζογέφυρα σε αυτήν την κατάσταση στην Αττική».

 

Δείτε το βίντεο του Ράδιο Θεσσαλονίκη:

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω