Ψαρονέφρι με μουστάρδα και μπρόκολο στο φούρνο

ΓΕΥΣΗ 4.11.2018 | 23:25 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ψαρονέφρι με μουστάρδα και μπρόκολο στο φούρνο

THESSNEWS-DESK

Λαχταριστό μαριναρισμένο ψαρονέφρι με baby πατάτες και μπρόκολο στο ταψί


Συστατικά

Για την μαρινάδα:

1/4 φλ. ελαιόλαδο

2 κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου

2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon

½ κ. γλυκού πιπέρι

½ κ. γλυκού σκόνη σκόρδου

Για το φαγητό:

700 gr χοιρινό ψαρονέφρι

500 gr baby πατάτες στην μέση

500 gr μπρόκολο σε φουντίτσες

1 κ. σούπας ελαιόλαδο

½ κ. γλυκού αλάτι

½ κ. γλυκού πιπέρι

 

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά το λάδι με το σιρόπι σφενδάμου, την μουστάρδα, το πιπέρι και το σκόρδο.

Βάλε στο μπολ το ψαρονέφρι, ανακάτεψέ το καλά με τα υλικά της μαρινάδας, κάλυψε το μπολ με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Κόψε τις πατατούλες στα δύο και το μπρόκολο σε φουντίτσες, προθέρμανε τον φούρνο στους 130 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Βάλε το ψαρονέφρι στο ταψί και ρίξε στο μπολ με την μαρινάδα το μπρόκολο.

Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τις πατάτες με μία κουταλιά λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Άπλωσε πλάι στο ψαρονέφρι τις πατάτες και δίπλα το μπρόκολο.

Ψήσε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά, ανακατεύοντας τα λαχανικά στον μισό χρόνο ψησίματος.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω