Αρωματικά κεμπάπ με αρνίσιο κιμά και φρέσκα βότανα

ΓΕΥΣΗ 4.11.2018 | 23:13 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αρωματικά κεμπάπ με αρνίσιο κιμά και φρέσκα βότανα

THESSNEWS-DESK

Τρυφερά και πεντανόστιμα αρνίσια κεμπάπ με αρωματικό ρύζι και δροσερά λαχανικά


Συστατικά

1 κ. σούπας σπορέλαιο

1 κρεμμυδάκι εσαλότ ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο

2 κ. γλυκού κύμινο

1 κ. γλυκού κόλιανδρος

500 gr αρνίσιος κιμάς

1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/4 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος

αλάτι, πιπέρι

6 ξύλινα σουβλάκια μουλιασμένα σε νερό για μισή ώρα

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Σε ένα τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το εσαλότ, το σκόρδο και το τζίντζερ για πέντε λεπτά.

Πρόσθεσε το κύμινο και τον κόλιανδρο και συνέχισε να ανακατεύεις για ένα λεπτό πριν προσθέσεις αλατοπίπερο.

Αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά και άφησε τα υλικά να κρυώσουν για 10 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κιμά, τα σοταρισμένα υλικά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και αλατοπίπερο και πλάσε το μείγμα.

Μοίρασε το μείγμα σε έξι ίσες ποσότητες και με βρεγμένα χέρια πλάσε κάθε μερίδα γύρω από ένα ξύλινο σουβλάκι.

Βάλε μια γκριλιέρα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, άλειψέ την με το υπόλοιπο λάδι και τοποθέτησε τα κεμπάπ.

Ψήσε για περίπου οκτώ λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να σχηματιστούν τα σημάδια της γκριλιέρας.

Αφαίρεσε από το σκεύος και σέρβιρε με αρωματικό ρύζι, ντομάτα και αγγούρι και χούμους ή άλλα υλικά της επιλογής σου.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω