Πως θα φτιάξετε κέικ σιροπιαστό με… κανέλα και ρούμι!

ΓΕΥΣΗ 21.10.2018 | 15:08 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πως θα φτιάξετε κέικ σιροπιαστό με… κανέλα και ρούμι!

THESSNEWS-DESK

Αν δεν προτιμάτε τα σοκολατένια κέικ, αυτή η συνταγή αποτελεί την ιδανική πρόταση!


Πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα σιροπιαστά κέικ, το οποίο απογειώνεται γευστικά με την προσθήκη κανέλας!

Δείτε τη συνταγή του Pastry Chef Δημήτρη Μακρυνιώτη:

Υλικα

Υλικά για το μείγμα

Βούτυρο αγελάδος 270 γρ.

Ζάχαρη ν150 γρ.

Αυγά 3 μεσαία

Πούδρα αμυγδάλου 100 γρ.

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ.

Σόδα 10 γρ.

Κανέλα 1 κ.σ.

Υλικά για το σιρόπι

Ζάχαρη 200 γρ.

Νερό 70 ml

Ρούμι 30 ml

Χρόνος ψησίματος 45 Λεπτά, για 8 κομμάτια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό, μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά, αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει. Έπειτα με μια μαρίζ προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου, το αλεύρι, την σόδα και την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα που πρώτα έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά περίπου.

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το ρούμι και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση και τα κατεβάζουμε από την φωτιά. Σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι το ζεστό κέικ.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω