Σουηδικά κεφτεδάκια μαγειρεμένα σε κρεμώδη σάλτσα

ΓΕΥΣΗ 20.10.2018 | 22:12 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σουηδικά κεφτεδάκια μαγειρεμένα σε κρεμώδη σάλτσα

THESSNEWS-DESK

Λαχταριστά κεφτεδάκια με δύο κιμάδες σε απαλή κρέμα με βότανα


Συστατικά

500 gr μοσχαρίσιος κιμάς

500 gr χοιρινός κιμάς

1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού

1/3 φλ. γάλα

2 μεγάλοι κρόκοι αυγών

1 κρεμμυδάκι εσαλότ τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1/2 κ. γλυκού ξερό θυμάρι

1/4 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών

1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

1 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 κ. σούπας αλεύρι γοχ

2 φλ. ζωμός βοδινού

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος

2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τους κιμάδες με το τρίμμα ψωμιού, το γάλα, τους κρόκους αυγών, το εσαλότ, το σκόρδο, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο και το μείγμα μπαχαρικών.

Πρόσθεσε αλατοπίπερο και ζύμωσε τον κιμά με καθαρά χέρια μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.

Πλάσε το μείγμα σε περίπου 30 μπαλάκια και άφησέ τα στην άκρη.

Στην χύτρα ταχύτητας, ζέστανε το λάδι και δουλεύοντας σε δόσεις σοτάρισε τα κεφτεδάκια για περίπου τέσσερα λεπτά απ’ όλες τις πλευρές.

Αφαίρεσε τα κεφτεδάκια από την χύτρα και άφησέ τα σε απορροφητικό χαρτί.

Ρίξε το αλεύρι στην χύτρα και καβούρδισε για ένα λεπτό πριν προσθέσεις τον ζωμό, ξύνοντας τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα.

Αλατοπιπέρωσε και επανάφερε τα κεφτεδάκια στην χύτρα.

Ασφάλισε το καπάκι της χύτρας και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, άφησε για οκτώ λεπτά το φαγητό στην φωτιά.

Αφαίρεσε με προσοχή τον ατμό, άνοιξε την χύτρα και άφησε το φαγητό να σοταριστεί για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και έξτρα αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.

Σέρβιρε όσο είναι ζεστά τα κεφτεδάκια με την σάλτσα τους, πασπαλίζοντας με άνηθο και μαϊντανό.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω