Πυρά Γαβρόγλου σε δήμαρχο Τρικάλων-Γιατί δεν συναντήθηκαν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.10.2018 | 16:01 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πυρά Γαβρόγλου σε δήμαρχο Τρικάλων-Γιατί δεν συναντήθηκαν

THESSNEWS-DESK

Ανέβηκαν οι τόνοι σήμερα ενόψει της συνάντησης του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, πριν τη συνάντηση ο δήμαρχος της θεσσαλικής πόλης «απαίτησε -σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους Δημάρχους της Θεσσαλίας, οι συναντήσεις με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν κανονικά- να είναι παρόντες και περίπου 20 εκπρόσωποι φορέων της πόλης (μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κλπ.).»

Σύμφωνα με το υπουργείο η ενέργειά του δεν έγινε αποδεκτή από τον κ. Γαβρόγλου ο οποίος υπενθύμισε στον δήμαρχο ότι είχε συμφωνηθεί να συναντηθεί με τον ίδιο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλη Λάππα και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Χρήστο Λάππα.

Μετά από αίτημα του Υπουργού κλήθηκε να είναι στη συνάντηση και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  Γιάννης Θεοδωράκης, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα τα Τρίκαλα.

Από την άλλη πλευρά ο δήμος είχε κάνει λόγο από προχθές για «παντρικαλινή κάθοδο» στο υπουργείο, για το μείζον ζήτημα της κατανομής σχολών και τμημάτων στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το Υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για κίνηση εντυπωσιασμού από πλευράς δημάρχου, λέγοντας πως «συνεχίζει κανονικά τον διάλογο με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δευτέρου βαθμού, επιμένοντας σε έναν ουσιαστικό διάλογο»

Αύριο ο Υπουργός θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό και αντιπεριφερειάρχες.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω