Β. Μωυσίδης στην ThessNews: «Έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 11.10.2018 | 11:02 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Β. Μωυσίδης στην ThessNews: «Έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη»

συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ || [email protected]

Έτοιμος να αναλάβει το βάρος της ευθύνης για μια διοίκηση που θα φέρει ουσιαστικές αλλαγές για την Θεσσαλονίκη και τους πολίτες εμφανίζεται μέσω της ThessNews ο υποψήφιος δήμαρχος, Βασίλης Μωυσίδης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλο-Νίκη των Πολιτών» κρίνει την διοίκηση Μπουτάρη, ζητά δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών ενώ απαντά και για τα ζητήματα ασφάλειας και διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Τον περασμένο Ιούνιο παρουσιάσατε την παράταξη «Θεσσαλο-Νίκη των Πολιτών», δηλώνοντας παρών για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Παραμένετε ενεργός προς αυτή την κατεύθυνση;

Φυσικά και παραμένω ενεργός ως προς την υποψηφιότητά μου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αφού οι πολίτες της πόλης, με τη δυναμική τους παρουσία στο Βελλίδειο  τον Ιούνιο, μας έστειλαν το μήνυμα και ουσιαστικά μας παρότρυναν να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τη μάχη των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών της 19ης Μαΐου του 2019,  επιζητώντας την αλλαγή φιλοσοφίας, συμπεριφοράς, ύφους και φυσικά την αλλαγή της ηγεσίας του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας μας. Δηλώνω λοιπόν ενεργός και φυσικά έτοιμος να αναλάβω το βάρος της ευθύνης για μια διοίκηση που πραγματικά θα φέρει ουσιαστικές αλλαγές για τη Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της.


Ποια θα είναι τα επόμενα βήματά σας; Να περιμένουμε ονόματα δημοτικών          συμβούλων σύντομα;

Πιστεύω, αν και είμαι έτοιμος στο μεγαλύτερο μέρος της ετοιμασίας των προσώπων  που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό μου «Θεσσαλο-Νίκη των Πολιτών», πως είναι πολύ νωρίς να ανακοινώσω ονόματα υποψηφίων. Αυτό θα γίνει αργότερα, με την ανακοίνωση και παρουσίαση του ψηφοδελτίου.

 

Επηρεάζει τις αποφάσεις σας, όπως άλλους, το αν θα είναι ή όχι υποψήφιος ξανά ο Γ. Μπουτάρης; Πώς θα χαρακτηρίζατε την πορεία του στον δημαρχιακό θώκο από το 2011 μέχρι σήμερα;

Προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου αν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ο κ. Μπουτάρης. Αυτό θα απασχολήσει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τελικά με την ψήφο τους θα αποφασίσουν ποιος είναι ο καταλληλότερος, ο πιο ικανός και ο περισσότερο αποτελεσματικός από τους υποψηφίους να ασκήσει διοίκηση και να δώσει λύσεις στα χρόνια και σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη.
Η πορεία του σημερινού Δημάρχου Θεσσαλονίκης εκτιμώ πως είναι κάκιστη, διότι δεν φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια που διοικεί και διαχειρίζεται τον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας να δώσει τις απαραίτητες λύσεις σε θέματα όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, τα παρκινγκ, ουσιαστικές παρεμβάσεις για την επίσπευση των έργων του Μετρό για την αποσυμφόρηση και ομαλή λειτουργία των καταστημάτων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα όλα αυτά τα χρόνια. Η προκλητική αδιαφορία του κ. Μπουτάρη  απέναντι  σε μόνιμα και ενδεχομένως σκόπιμα υποβαθμισμένες περιοχές που κάποτε περπατούσε κανείς ελευθέρα, ενώ σήμερα ούτε μέρα μεσημέρι δεν μπορεί να συμβεί αυτό, όπως η περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, πέριξ δηλαδή της οδού Αναγεννήσεως και Γιαννιτσών.  Και φυσικά η προκλητικότατη στάση του απέναντι σε τεράστιας σημασίας εθνικά θέματα όπως το Μακεδονικό ως προς την ονομασία της βόρειας γειτονικής μας χώρας, οι δηλώσεις του σε τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και των υπόλοιπων Ελλήνων της Ανατολίας.

 

Πολλοί υποστηρίζουν ότι κεντρικά πολιτικά θέματα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των εκλογών αντί των τοπικών ζητημάτων της πόλης. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση; Θα ψηφίσει ο Θεσσαλονικιός με γνώμονα τη Συμφωνία των Πρεσπών ή το κυκλοφοριακό;

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με Ιστορία μεγαλύτερη των 2300 ετών, είναι η Πρωτεύουσα της Μακεδονίας και ειλικρινά πόσο αστείο είναι πλέον εμείς οι Έλληνες να προσπαθούμε να πείσουμε  τη διεθνή κοινότητα που γνωρίζει παρά πολύ καλά για την ελληνικότητά της. Έτσι λοιπόν είναι φυσικό επακόλουθο η συμφωνία των Πρεσπών να έχει επηρεάσει σημαντικά τους πολίτες της. Εμείς, ως «Θεσσαλο-Νίκη των Πολιτών», προτείνουμε στην ελληνική κυβέρνηση, για να διευκολύνουμε ουσιαστικά και το έργο της, να φέρει το  συντομότερο δυνατόν το θέμα  της ονομασίας σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ούτως ώστε να απεμπλακεί η ίδια από οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση. Άλλωστε στη Δημοκρατία αυτό που ξέρουμε είναι ότι αυτές τις τόσο σημαντικές αποφάσεις τις παίρνει ο λαός με την ψήφο του. Θεωρώ πως η Θεσσαλονίκη τις επόμενες δεκαετίες θα πρέπει να παίξει έναν  πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο των Βαλκανίων, ως μια σύγχρονη μεγαλούπολη με υποδομές που θα διασφαλίζουν την οικονομική σταθερότητα και θα εμπνέουν επενδυτικά κεφάλαια, ούτως ώστε να την κατατάξουν στην ελίτ των ευρωπαϊκών πόλεων και να σταματήσει επιτέλους η μάστιγα της μετανάστευσης των νέων προς το εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας.  Όλοι μαζί μπορούμε. Δεν θα δήλωνα έτοιμος αν δεν ήμουν σίγουρος ότι μπορούμε  να κερδίσουμε ό,τι χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια με κακές διοικήσεις.

Σίγουρα ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι και το κυκλοφοριακό. Είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει επιβαρύνει περισσότερο η καθυστέρηση των έργων του Μετρό, πράγμα για το όποιο ευθύνεται σημαντικά η διοίκηση του Δήμου, διότι δεν άσκησε την πίεση που θα μπορούσε να ασκήσει ο Δήμαρχος με τον θεσμικό του ρόλο προς την κεντρική εξουσία - το αντίστοιχο Υπουργείο -  για την ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος του έργου.  Η πόλη χρειάζεται εξολοκλήρου, σε συνεργασία με υπεύθυνους φορείς και συγκοινωνιολόγους, ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για τις συγκοινωνίες της.

 

Η ThessNews κυκλοφορεί σήμερα με πρώτο θέμα την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο με τη διακίνηση ναρκωτικών. Τι θα μπορούσε να γίνει κατά την άποψή σας;

Θα έλεγα πως είναι  ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα πρέπει σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και γενικά με τις δομές της οργανωμένης πολιτείας να επιλύσουμε από κοινού. Η μάστιγα των ναρκωτικών τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα με τη λαθραία και πολλές φορές ανεξέλεγκτη είσοδο  ανθρώπων από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, που ερχόμενοι εδώ εύκολα βαφτίζονται οικονομικοί μετανάστες ή πρόσφυγες, αποτελεί τον υπ’ αριθμό 1ο κίνδυνο για την απόλυτη καταστροφή και αποδιοργάνωση της νεολαίας μας, οδηγώντας την στον αργό θάνατο. 

Η εικόνα ακόμα και μέρα - μεσημέρι σε πλατείες και πάρκα όπως στην περιοχή πέριξ των οδών Αναγεννήσεως με Γιαννιτσών, την περιοχή της Άνω Πόλης, την Πλατεία Αριστοτέλους, το Καπάνι και τη Ροτόντα, θα πρέπει να μας αφυπνίσει το ταχύτερο δυνατό, ούτως ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε άμεση λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που καρκινοβατεί καιρό τώρα. Μεγάλη έμφαση και προσοχή πρέπει να δοθεί και στην ενίσχυση των κέντρων απεξάρτησης από ειδικά επιλεγμένους επιστήμονες και γιατρούς. Είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να γίνουμε άμεσα αποτελεσματικοί στο τεράστιο αυτό ζήτημα, δίνοντας την κατάλληλη λύση στο πρόβλημα, για να βρει τους ρυθμούς της η πόλη και οι πολίτες της να μπορούν πλέον να έχουν εμπιστοσύνη στη Δημοτική Αρχή και κατ’ επέκταση στην πολιτεία για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τόσο σημαντικά θέματα. Αποτελέσματα λοιπόν τώρα.
 

Από το φύλλο της THESSNEWS #126 (06/10/2018-07/10/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω