Η αντίδραση των Σκοπιανών και οι δήθεν «χρηματοδότες»

ΑΠΟΨΕΙΣ 11.10.2018 | 10:34 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Η αντίδραση των Σκοπιανών και οι δήθεν «χρηματοδότες»

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι η συμμετοχή στο δημοψήφισμα που έκανε ο Ζάεφ ήταν πάρα πολύ χαμηλή, τραγική θα λέγαμε, είναι βέβαιο πλέον ότι «έπεσαν οι μάσκες» και οι Σκοπιανοί, οι Σλαβόφωνοι, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν συμφωνούν με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και θέλουν το «σκέτο Μακεδονία», μόνο που ούτε αυτό, αλλά ούτε και το Βόρεια Μακεδονία, δεν πρόκειται ποτέ να περάσει από ελληνικό Κοινοβούλιο.

ΕΣΧΑΤΩΣ διαπιστώσαμε ότι δεν θα περάσει και από το δικό τους Κοινοβούλιο, με τον Ζάεφ να είναι πλέον σε δύσκολη θέση και να «τρίζει η καρέκλα» του, αφού θα φέρει το θέμα στη Βουλή, θα το καταψηφίσουν και θα αναγκασθεί να παραιτηθεί, για να γίνουν εκλογές.

ΑΠΟ ΠΙΣΩ υπάρχει ο Πρόεδρος του Κρατιδίου, που παίζει έναν άλλον ρόλο, εχθρικό προς την Ελλάδα, φαίνεται ότι έχει «περίεργες» σκέψεις, με το μυαλό του να έχει κάνει FOCUS στη Θεσσαλονίκη και τις δηλώσεις του πολλές φορές να ξεφεύγουν από τα όρια.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών -αν είναι δυνατόν!-, αλλά αυτή η στάση του Προέδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ, αν μη τι άλλο, είναι προκλητική και κάνει πολλούς να αντιδρούν ακόμη περισσότερο.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ τίποτα ως γνήσιοι Μακεδόνες με τους Σκοπιανούς που προέρχονται από τη Δημοκρατία του Βαρδάρη και εάν είναι λίγο έξυπνοι, θα μπορέσουν να κερδίσουν πάρα πολλά από τους Έλληνες, από όλους εμάς, που θέλουμε να πάμε στα Σκόπια, αλλά δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις πινακίδες με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Μακεδονία».

ΧΙΛΙΑΔΕΣ Έλληνες θα πηγαίνουν για βόλτα στην πόλη των Σκοπίων και άλλες τόσες (όσες) χιλιάδες Σκοπιανών θα έρχονται στην πατρίδα μας, αλλά να σταματήσουν να σκέφτονται περίεργα και να χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας για μια περιοχή στην οποία δεν έχουν βρει ποτέ ούτε ένα νόμισμα των χρόνων της Μακεδονικής κυριαρχίας.

ΚΑΝΕΝΟΣ «Μακεδόνα» δεν του έπεσε νόμισμα, κανένας δεν σκέφτηκε να φτιάξει έναν τάφο που να αναφέρει το όνομα της Μακεδονίας και όλα αυτά τα πλασάρουν ως «ιστορία» στον λαό των Σκοπίων.

ΔΕΧΘΕΙΤΕ να σας αναφέρουν με το πραγματικό σας όνομα VARDARSKA, δηλαδή «Δημοκρατία του Βαρδάρη», και όλα θα γίνουν μια χαρά…

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #126 (06/10/2018-07/10/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω