Ένας νεκρός από τον κυκλώνα Μάικλ στις ΗΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ 11.10.2018 | 08:42 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ένας νεκρός από τον κυκλώνα Μάικλ στις ΗΠΑ

THESSNEWS-DESK

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή τουστο Γκρίνσμπορο των ΗΠΑ, όταν από τη σφοδρότητα του κυκλώνα, δέντρο διαπέρασε το σπίτι του στο Γκρίνσμπορο.

Αυτός ήταν ο πρώτος θάνατος που οφειλόταν στο ακραίο καιρικό φαινόμενο ενώ ναφέρθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες, ζημιές σε κτίρια, ξερίζωμα δέντρων και πτώση γραμμών του δικτύου ηλεκτροδότησης στις περιοχές από όπου πέρασε ο κυκλώνας.

Ο κυκλώνας Μάικλ, η ταχύτατη ενίσχυση του οποίου καθώς κινείτο προς βορρά στον Κόλπο του Μεξικού κατέλαβε πολλούς εξαπίνης, έφθασε κοντά στην πόλη Μέξικο Μπιτς, περίπου 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάναμα Σίτι, στην περιοχή Πάνχαντλ της Φλόριντας, με ανέμους ταχύτητας 249 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Όταν έφθασε στις ακτές, ήταν κυκλώνας Κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους μόλις 3,2 χιλιομέτρων την ώρα χαμηλότερους από έναν κυκλώνα Κατηγορίας 5.

Όπως προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι, η ένταση του φαινομένου αποκλιμακώθηκε καθώς κινείτο πάνω από τη γη, προς τη Τζόρτζια, αφού έπεσε η νύχτα. Οκτώ ώρες αφότου έφθασε στις ακτές ο Μάικλ υποβαθμίστηκε σε κυκλώνα Κατηγορίας 1, με ανέμους ταχύτητας 150 χ.α.ώ..
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω