Το workshop καριέρας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που είναι πάντα… sold out!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 10.10.2018 | 17:03 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Το workshop καριέρας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που είναι πάντα… sold out!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΒΛΙΑΡΗΣ || [email protected]

Το πτυχίο για τον μέσο νέο Έλληνα σήμερα δεν είναι ίσως μια «Ιθάκη» στην οποία μπορεί να φτάσει δύσκολα όπως τις περασμένες δεκαετίες που οι σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν για λιγότερους.

Ωστόσο, από την αποφοίτηση και μετά ξεκινάει τις περισσότερες φορές ένας «Γολογοθάς», καθώς η εύρεση εργασίας και το «χτίσιμο» της καριέρας είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο ελέω της κρίσης στην αγορά εργασίας, με την επιλογή του εξωτερικού να είναι πολλές φορές μονόδρομος.

«Το κακό με τους Έλληνες απόφοιτους  είναι πως δεν γνωρίζουν πώς να προσαρμοστούν και να προετοιμαστούν για την αγορά εργασίας και την εξέλιξη τους», αναφέρει στην Thessnews η σύμβουλος σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Σοφία Παναγιωτίδου.

Για αυτό το λόγο και το ΠΑΜΑΚ όπως λέει η ίδια έχει ως πάγια τακτική να δώσει έμφαση και στο τι γίνεται μετά το πτυχίο για τους αποφοίτους.

Φέτος, καλεσμένος στο εργαστήριο που τιτλοφορείται ως «Ο δεκάλογος του αποφοίτου-Για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία» είναι ο Θόδωρος Παναγιωτόπουλος,  ειδικός σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού και επικεφαλής της εταιρίας «Human Value».

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του ΠΑΜΑΚ για το συγκεκριμένο workshop, που απευθύνεται σε αποφοίτους έχοντας ήδη συμπληρώσει τις διαθέσιμες θέσεις, ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Παναγιωτόπουλος  θα προσπαθήσει να σχετίσει…. Τη ζούγκλα, τον Πάολο Κοέλιο και ένα πριόνι με την εύρεση εργασίας και την ανάπτυξη της καριέρας ενός νέου αποφοίτου.

Στην εκδήλωση που διοργανώνεται αύριο, ο Θόδωρος Παναγιωτόπουλος θα δώσει λύσεις στον γρίφο της εύρεσης εργασίας, δίνοντας μάλιστα δέκα κρίσιμες συμβουλές που σηματοδοτούν την πορεία  που μπορεί να ακολουθήσει ένα νέος, για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

«Κάθε χρόνο καλούμε έναν επαγγελματία, συνήθως απόφοιτο του Πανεπιστημίου μας που εξειδικεύεται στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ εμπλουτίζομε αυτόν τον τομέα με workshop και σεμινάρια», εξηγεί η Σοφία Παναγιωτίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, η διαδικασία της συμβουλευτικής για την αγορά εργασίας και τη δημιουργία καριέρας, απαιτεί μακροχρόνια προσπάθεια από τον απόφοιτο φέροντας απτά αποτελέσματα μετά από κάποια χρόνια.

Ωστόσο το ΠΑΜΑΚ είναι ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που διακρίνεται εδώ και χρόνια για την εργασιακή αποκατάσταση των αποφοίτων του, με την κ. Παναγιωτίδου να επισημαίνει πως «σε πολλές περιπτώσεις φοιτητές που έκαναν την πρακτική τους σε διάφορες εταιρείες, στη συνέχεια προσλήφθηκαν, κάτι που έχει σίγουρα θετικό αντίκτυπο».

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω