Αποχώρησαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από την Αριστοτέλους-Μεταφέρθηκαν στα Διαβατά (ΦΩΤΟ+VIDEO)

THESSCITY 8.10.2018 | 16:01 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αποχώρησαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από την Αριστοτέλους-Μεταφέρθηκαν στα Διαβατά (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των 70 περίπου προσφύγων  από την Αριστοτέλους, μπροστά από το ΑΤ Λευκού Πύργου.

UPDATE 16.45: Όπως δήλωσε ο Νίκος Ράγκος, για τα συγκεκριμένα άτομα διαμορφώθηκε ο χώρος του εντευκτηρίου στα Διαβατά με κρεβάτια και ντουζιέρες. Επισήμανε ότι πείστηκαν εύκολα απλώς έπρεπε να διευκρινιστεί  τι τους προσφέρεται από την ελληνική πολιτεία.

UPDATE 16.03: Ήδη οι πρώτοι πρόσφυγες κυρίως οικογένειες έχουν ανεβεί στα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στα Διαβατά. Μεγάλος αριθμός προσφύγων ωστόσο ακόμα διαβουλεύεται. Οι υπεύθυνοι που βρίσκονται στο σημείο τους διαβεβαιώνουν  ότι θα βρίσκονται σε ελεγχόμενο μέρος και φυλασσόμενοι από την ΕΛΑΣ και σε 3-4 μέρες θα τους δοθούν τα έγγραφα που ζητάνε.

Νωρίτερα:

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Αρχών οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες που ζητούν τα απαραίτητα έγγραφα για να φύγουν από τη χώρα, θα μεταφερθούν στη δομή φιλοξενίας των Διαβατών.

Ωστόσο οι περισσότεροι αρνούνται να αποχωρήσουν, λέγοντας πως στο camp των Διαβατών υπάρχουν καθημερινά αντιμαχίες και δεν θέλουν να επιστρέψουν εκεί, ζητώντας να τους δοθούν τα έγγραφα που ζητούν για να μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα.

Στο σημείο βρίσκονται ο ταξίαρχος Θωμάς Φεύγας, προϊστάμενος διεύθυνσης αλλοδαπών, ο Νίκος Ράγκος συντονιστής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη Βόρεια Ελλάδα και ο προϊστάμενος του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Γιώργος Αγγελλόπουλος.

Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς και συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να σαρώσουν το σημείο μετά την αποχώρηση των προσφύγων.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω