Αυτό είναι το αυτοκίνητο που προτιμούν να… κλέβουν περισσότερο στην Ελλάδα

AUTO-MOTO 21.9.2018 | 13:11 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αυτό είναι το αυτοκίνητο που προτιμούν να… κλέβουν περισσότερο στην Ελλάδα

THESSNEWS-DESK

Χρονιά με αυξημένες κλοπές οχημάτων είναι και το 2018, ακολουθώντας την έξαρση του 2017 όπου η αύξηση έπιασε το 30%.

Ο λόγος που επιτήδειοι κλέβουν ολόκληρα τα οχήματα πολιτών στη χώρα μας δεν είναι η πώληση τους αλλά… ο τεμαχισμός τους και η πώληση των ανταλλακτικών.

Σύμφωνα με το newsauto.gr, η αυξημένη παλαιότητα του στόλου των οχημάτων στη χώρα μας (+13 χρόνια), έχει δημιουργήσει μεγάλη ανάγκη για ανταλλακτικά, τα οποία από τη μία δεν επαρκούν στην αγορά, λόγω των πολλών ζημιών (ταλαιπωρημένα – παλιά αυτοκίνητα), ενώ από την άλλη τα γνήσια ανταλλακτικά είναι σαφώς πιο ακριβά από τα… κλεμμένα. Οπότε βρίσκουν εύκολα αγοραστές-κατόχους, οι οποίοι κυρίως δε μπορούν (ή δε θέλουν) να δαπανήσουν πολλά χρήματα για επισκευή-συντήρηση. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που ακόμα κρατάνε στην κατοχή τους ένα παλιό αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου ρεπορτάζ, το αυτοκίνητο το οποίο προτιμάνε κατά κόρων το τελευταία δύο χρόνια οι ληστές, είναι τα Smart χρονολογίας κατασκευής από 1998 έως και 2014, που έχουν πολλά κοινά ανταλλακτικά. Δεν προτιμάνε το καινούργιο, του οποίοι τα εξαρτήματα είναι εντελώς διαφορετικά. Σημειώστε δε πως ένα Smart μπορεί να κλαπεί ιδιαίτερα εύκολα και χωρίς διάρρηξη σε δρόμο, απλά σηκώνοντάς το σε μία μικρή πλατφόρμα…

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω