Το… «κοινωνικό πιάτο» της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης

THESSCITY 14.9.2018 | 17:11 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Το… «κοινωνικό πιάτο» της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης

THESSNEWS-DESK

Επιχειρείται η συμβολή στην αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αξιοποιώντας παράλληλα την ποσότητα ευπαθών τροφίμων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εναρκτήριο συνέδριο του έργου «Υποστήριξη των κοινωνικών επιχειρήσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού – Supporting Social Enterprises in combating poverty and social exclusion» με ακρωνύμιο «SOCIAL PLATE» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020», που διοργάνωσε η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΚΑΘ Α.Ε.), την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18:00, στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Αίθουσα D, Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός”.

Στην εκδήλωση, απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Δημήτριος Χαμπίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, δίνοντας έμφαση στην σημαντικότητα υλοποίησης του έργου «Social Plate» και στο πλαίσιο της πλήρους εφαρμογής του με τη συμμετοχή φορέων της περιφέρειας, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο κ. Χαράλαμπος Κασίμης, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής  και Διαχείρισης των Κοινοτικών Πόρων, ο οποίος δήλωσε πως το υπουργείο θα είναι αρωγός σε αυτή την καινοτόμα προσπάθεια για την καταπολέμηση της φτώχειας αξιοποιώντας την περίσσεια τροφίμων.

Μέσω του εναρκτήριου συνεδρίου του έργου «SOCIAL PLATE» αλλά και της υλοποίησης των δράσεων αυτού, επιχειρείται η συμβολή στην αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αξιοποιώντας παράλληλα την ποσότητα ευπαθών τροφίμων που είναι κατάλληλα για κατανάλωση και που  σε διαφορετική περίπτωση θα απορρίπτονταν ως άχρηστα.

Την εκδήλωση τίμησαν με τις πολύ ενδιαφέρουσες εμπειρίες και παρουσιάσεις τους ο  κ. Τιτέλης Κωνσταντίνος, εκπρόσωπος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θέρμης, ο οποίος ιδιαίτερα ανέπτυξε το θέμα «Τα κοινωνικά παντοπωλεία ως μοχλός ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας των Δήμων» και ο Πατέρας Αθηναγόρας Λουκατάρης ο οποίος μίλησε για τη σημασία της διατήρησης και σωστής διαχείρισης της τροφής στην εισήγηση του με τίτλο «Όταν τα μοιραζόμαστε αυτά περισσεύουν».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης την παρουσίαση του έργου «SOCIAL PLATE», έκανε η κα Κατερίνα Δεμερτζή και η κα Νατάσα Μπόμπα, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Παπαδόπουλος Θεόδωρος, Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε κύκλος ερωταπαντήσεων του κοινού, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να πάρει το λόγο και να εκφράσει τις απόψεις του. Την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 100 συμμετέχοντες.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω