Δέκα δήμοι της Κ. Μακεδονίας ανοίγουν ξανά τον φάκελο της θαλάσσιας συγκοινωνίας

THESSCITY 14.9.2018 | 13:52 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Δέκα δήμοι της Κ. Μακεδονίας ανοίγουν ξανά τον φάκελο της θαλάσσιας συγκοινωνίας

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Νέα προσπάθεια για να δρομολογηθεί η δημιουργία της

Κοινό μέτωπο συγκροτούν δέκα δήμοι προκειμένου να αναδείξουν και να προωθήσουν την ανάγκη κατασκευής της αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας.

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο μια πόλη με τον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης να μην έχει μια τέτοια συγκοινωνία.

«Έχουμε σχέδιο και υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτες για να υπάρχει αστική θαλάσσια συγκοινωνία όλο το έτος». Ο κ Κυρίζογλου είπε ότι μιλάμε για μια δημοτική συγκοινωνία για να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου που μετακινείται από το ένα άκρο του παραλιακού μετώπου στο άλλο μέσα από τον αστικό ιστό. Κάλεσε την κεντρική εξουσία να αντιληφθεί τη μεγάλη ανάγκη να δημιουργηθεί η θαλάσσια συγκοινωνία. «Θα πιέσουμε την κυβέρνηση, θα κάνουμε διάλογο και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης τόνισε ότι αναδεικνύουμε ένα θέμα που απασχολεί χρόνια την πόλη. Τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτες και μέσα από ΣΔΙΤ το εγχείρημα να γίνει πραγματικότητα. Έστρεψε τα πυρά του κατά της Εγνατίας Οδού λέγοντας ότι υπάρχουν 10 εκ ευρώ εδώ και έξι χρόνια και δεν προχωράει τίποτα. Αναφορικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η Θεσσαλονίκη θα γίνει η πρωτεύουσα των Βαλκανίων επισήμανε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου μετώπου.

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΠΕΔΚΜ και του δήμου Θερμαϊκού Μιχάλης Μιχαηλίδης ανέφερε ότι κάθε μετά μετακινούνται από τη δυτική Θεσσαλονίκη 180 χιλ. κόσμος μπλοκάροντας τα πάντα ενώ θα μπορούσαν να μετακινούνται μέσα από τη θάλασσα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι για τη σύνεση θα χρειαστούν περίπου 60 καραβάκια.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν πρότζεκτ που εφαρμόζονται σε Βενετία και Σμύρνη.

Στην προσπάθεια συμμετέχουν οι δήμοι: Πύδνας - Κολινδρού, Κατερίνης, Αλεξάνδρειας, Καλαμαριάς, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού, Δέλτα, Πυλαίας-Χορτιάτη, Αμπελόκηπων - Μενεμένης.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω