Στη «φαβέλα» της Μόριας: Ένα συγκλονιστικό βίντεο από το Al Jazeera

ΚΟΣΜΟΣ 14.9.2018 | 10:47 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Στη «φαβέλα» της Μόριας: Ένα συγκλονιστικό βίντεο από το Al Jazeera

THESSNEWS-DESK

Ένα βίντεο που συγκλονίζει δημοσιεύει το δίκτυο Al Jazzera, το οποίο αποτυπώνει τις άθλιες συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στο hot spot της Μόριας.

Το βίντεο τιτλοφορείται: «Παιδιά βιάζονται. Περιορισμένοι χώροι. Ανύπαρκτες τουαλέτες. Θα μπορούσατε να επιβιώσετε ως αιτών άσυλο στη Μόρια;».

«Παιδιά γύρω σου κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας. Η ψυχική σου υγεία επιδεινώνεται γρήγορα στον καταυλισμό στο ελληνικό νησί της Λέσβου», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ στο οποίο ομιλεί η Λουίζ Ρολάν-Γκοσλέν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Η ίδια τονίζει:: «Είχαμε νεαρούς ασθενείς ηλικίας ακόμη και ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ που τους βίασαν στη Μόρια. Αυτός ο φόβος συντρίβει τους ανθρώπους».

Αφρικανός μετανάστης που μίλησε στο δίκτυο περιγράφει με γλαφυρό τρόπο το ταξίδι προς τη Λέσβο και όλα όσα έζησε έπειτα: «Εμένα με βίασαν στην Τουρκία. Όλα αυτά που είδα και έζησα είναι σαν πήγα από τη μία κόλαση στην άλλη».

Μετανάστης που ζει στο hotspot της Μόριας αναφέρει ότι την τουαλέτα την μοιράζονται 72 άτομα και τη ντουζιέρα 84. «Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μια τουαλέτα πρέπει να περιμένεις μισή ώρα για να έρθει η σειρά σου», λέει.

Το συγκλονιστικό βίντεο:

 

Σχεδόν 9.000 άνθρωποι ζουν σ’ έναν χώρο που κανονικά προβλεπόταν για 3.000, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ, μεταφέρει το zougla.gr

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω