ΔΕΘ 2018: Η επίσημη παρουσίαση της Νέας Ελληνικής Αριστεράς

ΑΠΟΨΕΙΣ 13.9.2018 | 23:18 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΔΕΘ 2018: Η επίσημη παρουσίαση της Νέας Ελληνικής Αριστεράς

Γράφει ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος*

Ποιος να το φανταζόταν από την ηγεσία της ΕΔΑ, που πριν εξήντα τόσα χρόνια επέτυχαν εκείνο το φοβερό 25%  και χυνόντουσαν κατά χιλιάδες στους δρόμους, δίνοντας ομηρικές οδομαχίες με τις δυνάμεις Τάξεως, ότι ένα από τα εγγόνια τους θα κυβερνούσε την χώρα;

 

Ακόμη όμως και να υπήρχε τέτοιος ονειροπόλος, είναι απολύτως αδύνατον να πήγαινε  νους ανθρώπου σε αυτό που θα ζήσουμε στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ!

Ας μη λησμονούμε κατ´αρχάς, ότι  όλοι ( ανεξαιρέτως όμως) της σκληρής ηγετικής ομάδας, που έφτιαξε τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ και ηγείται της χώρας , γεννήθηκαν πολιτικά και μεγάλωσαν στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας. Είναι οι ίδιοι ακριβώς, που θα κάθονται στην πρώτη σειρά και θα ακούν τον Αρχηγό τους να ευχαριστεί τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ως τιμώμενη χώρα της φετινής Έκθεσης. Είναι οι ίδιοι, που μόλις τρία χρόνια πριν πονηρά διέρρεαν την προθυμία της ρωσικής ηγεσίας να στηρίξει οικονομικά την ελληνική Αριστερά στον υπέρ πάντων αγώνα της κατά του ευρωπαϊκού ιερατείου. Και φυσικά είναι οι ίδιοι, που μερικές εβδομάδες πριν ευθέως ενοχοποιούσαν την ίδια Ρωσία για πράξεις εχθρικές και υπονομευτικές της πολιτικής της.

Οι δυνάμεις Τάξεως θα είναι φυσικά επίσης εκεί. Αυτή την φορά όμως για να  προστατεύουν  αυτούς τους ίδιους από τα δικά τους Συνδικάτα.

Όλες αυτές οι εκ πρώτης όψεως ευτράπελες καταστάσεις όμως, δεν παύουν να είναι εξαιρετικά ουσιαστικές και αποκαλυπτικές του  πολιτικού σχεδιασμού, να δείχνουν καθαρά την κατεύθυνση που παίρνει ο αγώνας επιβίωσης των απογόνων του Ζαχαριάδη.

Η ελληνική Αριστερά στην πιο οργανωμένη και επιτυχημένη μορφή της όλων των εποχών απογαλακτίζεται από την οικογένειά της, απαρνείται φίλους και συνοδοιπόρους της εφηβείας και προσπαθεί  να επιβιώσει στην πρώιμο ενήλικο φάση της  αναπτύσσοντας ερωτικό δεσμό με τον ταξικό εχθρό.

Ο κ. Τσίπρας , ο υποψήφιος  της ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής στις περασμένες Ευρωεκλογές, έχει ήδη σκοτωθεί με τον πάλαι ποτέ μέντορά του, Μελανσόν, σχεδόν δεν μιλά με τον κολλητό  της νιότης, Ιγγλέσιας, στηρίζει πλέον ανοικτά την υποψηφιότητα του εκπροσώπου της Σοσιαλδημοκρατίας, Πιερ Μοσκοβισί, για τη διαδοχή του Γιουνγκέρ .

Η Νέα Ελληνική Αριστερά πιστεύει ακραδάντως ότι η πλήρης ένταξή της στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι πλέον απολύτως δυνατή και ότι θα την βοηθήσει καθοριστικά κατά το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα στο να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία και βοήθεια, που θα επιτρέψει την ανάπτυξη της εσωτερικής της ατζέντας.

Η εσωτερική αυτή ατζέντα  θα είναι πολύ απλά το κλείσιμο του ματιού σε όλους αυτούς που ακόμη πιστεύουν ότι τον εμφύλιο κέρδισε η λάθος πλευρά .

 

* Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι πρώην υφυπουργός Υγείας, πρώην Γενικός Γραμματέας Κυβέρνησης, πρώην Πρόεδρος ΝΔ Θεσσαλονίκης

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #122 (08/09/2018-09/09/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω