H καταγγελία για εγκατάλειψη της πλατείας Σκρα και η απάντηση του δήμου Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 13.9.2018 | 22:52 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

H καταγγελία για εγκατάλειψη της πλατείας Σκρα και η απάντηση του δήμου Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

THESSNEWS

Η εφημερίδα ThessNews δημοσιεύει στο σημερινό φύλλο καταγγελία αναγνώστη για την τριτοκοσμική εικόνα, όπως αναφέρει, της πλατείας Σκρα, μιας από τις ομορφότερες περιοχές του δήμου Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με τον Ι.Α., η συγκεκριμένη καταγγελία εκφράζει την αγανάκτηση μεγάλου μέρους των κατοίκων και κυρίως όσων έχουν μικρά παιδιά, μιας και η πλατεία Σκρα είναι η μόνη προσβάσιμη περιοχή για να παίξουν τα μικρά παιδιά.

«Στο σκοτάδι κυριολεκτικά και μεταφορικά βρίσκεται για 4η συνεχόμενη χρονιά η άλλοτε πολυσύχναστη πλατεία Σκρα, μια από τις πιο κεντρικές και μεγάλες πλατείες της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης. Ο χώρος που ήταν άλλοτε η παιδική χαρά είναι εγκαταλειμμένος και αποτελεί πλέον πάρκο για κατοικίδια» αναφέρει αρχικά στην καταγγελία του ο κάτοικος της περιοχής.

«Δεν υπάρχει στην περιοχή παιδική χαρά και τα παιδιά συχνάζουν στο γήπεδο, όπου τα συρματοπλέγματα έχουν καταρρεύσει και εγκυμονούν κινδύνους. Το επάνω τμήμα της πλατείας φιλοξενεί αστέγους, οι οποίοι, αφού ξηλώθηκαν τα παγκάκια στα οποία κοιμούνταν, μεταφέρθηκαν σε άλλα παγκάκια, όπου συχνάζουν οι γονείς με τα παιδιά» προσθέτει ο Ι.Α..

 

«Ο καθαρισμός γίνεται κατόπιν διαμαρτυρίας των γονέων. Ο φωτισμός τα βράδια είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Όλα τα παραπάνω δεν αρμόζουν στη Θεσσαλονίκη του 2018 και ιδίως στον δήμο Καλαμαριάς» σημειώνει.

Παράλληλα, στην καταγγελία του ο κάτοικος της Καλαμαριάς επισημαίνει πως έπειτα από διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής έγιναν ισχυρισμοί για έλλειψη κονδυλίων και ασαφείς δικαιολογίες ότι η περιοχή αποτελεί δασική έκταση. «Παρ’ όλα αυτά η εξ ολοκλήρου ανακαίνιση του πεζόδρομου Καλαμαριάς (μέχρι και led spot έχουν τοποθετηθεί στον πεζόδρομο) και η υλοποίηση του υπερσύγχρονου πάρκου στην περιοχή του Αϊ -Γιάννη μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν δικαιολογούν αυτούς τους ισχυρισμούς» καταλήγει στην καταγγελία του.

 

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ THESSNEWS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΚΡΑ

«Να λύνονται τα προβλήματα»

Ο Δήμος Καλαμαριάς απαντά στο δημοσίευμα της ThessNews και την καταγγελία πολίτη για τριτοκοσμικές εικόνες στην πλατεία Σκρα, μια από τις ομορφότερες περιοχές του δήμου. Η συγκεκριμένη καταγγελία εξέφραζε την αγανάκτηση μεγάλου μέρους των κατοίκων και κυρίως όσων έχουν μικρά παιδιά, μιας και η πλατεία Σκρα είναι η μόνη κατάλληλη περιοχή για να παίξουν.

Σύμφωνα με τη διοίκηση Μπακογλίδη, «το πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού, που παρουσιάστηκε στην πλατεία Σκρα και στους παρακείμενους δρόμους, οφείλεται στη ΔΕΗ. Καταβάλλονται προσπάθειες, σε συνεργασία με την υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού του δήμου, ώστε να λυθεί το θέμα το συντομότερο δυνατόν».

 

Για το Ανοιχτό Γήπεδο Αθλοπαιδιών – Πλατεία Σκρα, η διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς υποστηρίζει πως «έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ανάπλασης του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου αυτού, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης του έργου μέχρι τέλους του 2018».

Για την παιδική χαρά τονίζεται πως «ο συγκεκριμένος χώρος εντάσσεται στους δασικούς χάρτες, κάτι που δυσχεραίνει τον προγραμματισμό του Δήμου για την ολοκλήρωση κατασκευής της παιδικής χαράς».

Παράλληλα, η διοίκηση Μπακογλίδη υποστηρίζει ότι προχώρησε στη διαδικασία αλλαγής ρυμοτομίας του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου και ξεκινάει η διαδικασία προμήθειας εξοπλισμού της παιδικής χαράς (παιχνίδια, πλαστικός τάπητας, παγκάκια, καλαθάκια) μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του υπουργείου Εσωτερικών.

 

«Δυστυχώς όμως η πολυνομία και το δαιδαλώδες καθεστώς νομιμοποίησης των παιδικών χαρών δημιουργεί αυτές τις καθυστερήσεις. Με βάση τα παραπάνω στόχος του Δήμου είναι να παραδώσουμε μια σύγχρονη και αδειοδοτημένη παιδική χαρά, στις αρχές της νέας χρονιάς, ώστε να μπορούν να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια» αναφέρει στην ThessNews ο Δήμος Καλαμαριάς.

«Οι βανδαλισμοί όμως, που παρατηρούνται σε όλη την πλατεία, θεωρούμε ότι πρέπει να μας προβληματίσουν όλους για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη σημασία και την προστασία των ελεύθερων δημόσιων χώρων, των οποίων  είμαστε χρήστες» σημειώνουν.

«Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς είναι ανοιχτές και συνεργάζονται με τους πολίτες, για να λύνονται τα προβλήματα της καθημερινότητας σε όλες τις γειτονιές» καταλήγει η ενημέρωση του Δήμου Καλαμαριάς για την πλατεία Σκρα.
 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #122 (08/09/2018-09/09/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω