83η ΔΕΘ: Τα ψέματα τελείωσαν για την κυβέρνηση!

ΑΠΟΨΕΙΣ 13.9.2018 | 22:35 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

83η ΔΕΘ: Τα ψέματα τελείωσαν για την κυβέρνηση!

Γράφει ο Δημήτρης Σ. Κούβελας*

Κάθε χρόνο στη ΔΕΘ, οι Έλληνες και οι Θεσσαλονικείς ειδικότερα βαθμολογούν πολιτικούς αρχηγούς και κόμματα.

 

Παραδοσιακά, προηγούνται συναντήσεις του πρωθυπουργού και των άλλων πολιτικών αρχηγών με τους θεσμικούς φορείς της πόλης.

Ο Αλ. Τσίπρας κατάφερε με τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ να παραπλανήσει τους πολίτες και να κερδίσει δύο εκλογικές αναμετρήσεις, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η σκληρή αλήθεια είναι ότι:

- αυτή η κυβέρνηση φόρτωσε κοινωνικές ομάδες με δυσβάσταχτους φόρους και ανέβασε τις ασφαλιστικές εισφορές στα ύψη. Έχει δε ψηφίσει πρόσθετους φόρους και περικοπές στις συντάξεις.

- η δημόσια κατανάλωση αυξάνεται, με τις σπατάλες και τους κομματικούς διορισμούς.

- η ιδιωτική κατανάλωση μειώνεται, λόγω μείωσης εισοδημάτων, συντάξεων και ανεργίας.

- η ανεργία είναι στα ύψη, με τις περισσότερες νέες θέσεις εργασίας να είναι ορισμένης διάρκειας ημιαπασχόληση. Κι αν δεν είχαν φύγει περίπου 600.000 νέοι στο εξωτερικό, η ανεργία θα ξεπερνούσε το 30 % και ανάμεσα στους νέους το 80 %.   

- κλίμα αβεβαιότητας φρενάρει τις επενδύσεις, που μειώνονται κατά 28,1 % (τελευταίο τρίμηνο του 2017 με πρώτο του 2018), με τη νομοθεσία και ειδικότερα τη φορολογική και την περιβαλλοντική να μεταβάλλονται συνεχώς και να ερμηνεύονται από τη διοίκηση ποικιλοτρόπως.

- οι δογματικές αντιλήψεις κατά των ιδιωτικοποιήσεων φρενάρουν αναπτυξιακά σχέδια.

- οι επιθέσεις της κυβέρνησης σε βάρος δικαστικών λειτουργών δημιουργούν ανησυχία στους πολίτες και προκαλούν βραδύτητα απονομής της δικαιοσύνης.

- η περίφημη «έξοδος» στις αγορές εκτινάσσει το κόστος του χρήματος.

- το κλίμα ανασφάλειας παγιώνεται, με την κυβέρνηση να λειτουργεί ως «προστάτης» τρομοκρατών και ακραίων συμπεριφορών (περίπτωση Ρουβίκωνα και τραμπουκισμοί αντιεξουσιαστών, άδειες και αποφυλακίσεις βαρυποινιτών  χάρις στον νόμο Παρασκευόπουλου κλπ.)

- οι κακοί χειρισμοί στα εθνικά θέματα (ελληνοτουρκικές σχέσεις, σκοπιανό) δημιουργούν τετελεσμένα που λειτουργούν σε βάρος των εθνικών συμφερόντων μας. 

Το διχαστικό κλίμα που καλλιεργείται συστηματικά είναι το κύριο εργαλείο των κυβερνητικών εταίρων, που έχουν αυτοσκοπό την παραμονή στην εξουσία μέχρι τέλους, θυσιάζοντας την προοπτική της χώρας.

Αυτές τις μέρες, η κυβέρνηση επενδύει πολιτικά στις ΗΠΑ (ποιος θα το φανταζόταν πριν λίγα χρόνια), την τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ, οι οποίες δεν κρύβουν το ισχυρό ενδιαφέρον τους για επενδύσεις και αναπτυξιακά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της Βορ. Ελλάδας.

Κοντά σ΄ αυτά μην ξεχνάμε τα χρόνια προβλήματα κι ανάγκες της Θεσσαλονίκης σε υποδομές (μετρό, εξωτερική περιφερειακή, παιδιατρικό νοσοκομείο, σχολική στέγη κλπ), αλλά και τα περιθώρια ανάπτυξης του θαλασσίου μετώπου, στον τουρισμό κλπ.

Γι΄ αυτά η κυβέρνηση θα μοιράσει πάλι ανέξοδες υποσχέσεις. 

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα» λέει ο λαός, κ. Τσίπρα. Τα ψέματα τελείωσαν, το τέλος αυτής της κυβέρνησης πλησιάζει!

*Ο  Δημήτρης Σ. Κούβελας, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Θεσσαλονίκης 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #122 (08/09/2018-09/09/2018)

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω