Πατάνε... γκάζι και προσελκύουν τα βλέμματα των επισκεπτών της ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 13.9.2018 | 11:46 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πατάνε... γκάζι και προσελκύουν τα βλέμματα των επισκεπτών της ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΧΤΣΙΡΑΣ || [email protected]

Το τμήμα μηχανολόγων  του πανεπιστημίου Θεσσαλίας καινοτομεί και τραβάει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων στην ΔΕΘ με το αγωνιστικό μονοθέσιο τύπου Formula που κοσμεί το περίπτερό του.

Τα μέλη της αγωνιστικής ομάδας του πανεπιστημίου μίλησαν στην Thessnews για το πώς γεννήθηκε η ιδέα, ποιοι είναι οι στόχοι τους και ποιες μελλοντικές βλέψεις των παιδιών. Όπως μας λέει το μέλος της ομάδας Κατερίνα Τσιμπίνη,  η ιδέα να κατασκευάσουν ένα αγωνιστικό μονοθέσιο προέκυψε το 2009 όταν μια ομάδα προπτυχιακών φοιτητών από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποφάσισαν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη.

Μάλιστα η «Centarus Racing Team», η ομάδα που σύστησαν οι φοιτητές με σκοπό την κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου, θα συμμετέχει στο μεγαλύτερο φοιτητικό διαγωνισμό για μηχανικούς, τον «Formula Student», ενώ κλείνει 10 χρόνια ζωής και όπως λέει η Κατερίνα «νιώθουμε πολύ περήφανοι για αυτό». 

Φέτος στην ομάδα όπως αναφέρει η Κατερίνα Τσιμπίνη συμμετέχουν 23 άτομα, κυρίως μηχανολόγοι αλλά και κάποιοι ηλεκτρολόγοι όπως και δύο φοιτητές του οικονομικού υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή κ. Αλέξη Κερμανίδη.

«Το πανεπιστήμιο μας στηρίζει αλλά κυρίως έχουμε τους χορηγούς μας οι οποίοι βρίσκονται δίπλα μας» αναφέρει η Κατερίνα. Η ομάδα όμως δεν σταματά σε όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα και σχεδιάζει ήδη ένα νέο μονοθέσιο το οποίο όπως αναφέρουν τα μέλη της αγωνιστικής ομάδας του πανεπιστημίου  Θεσσαλίας κατάφερε ήδη να κερδίσει το βραβείο σχεδίασης στο διαγωνισμό που έγινε στο Silverstone και θα συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς μελλοντικά.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω