Τα παιδιά «χαμογελούν» και στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 13.9.2018 | 10:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τα παιδιά «χαμογελούν» και στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΗΣ || [email protected]

Μπορεί η ΔΕΘ να έχει πάντα την προσδοκία να γίνει η έκθεση της ανάδειξης των παραγωγικών και οικονομικών δομών της χώρας και του εξωτερικού ωστόσο το κοινωνικό στίγμα δεν έλειψε, ούτε πρόκειται να λείψει ποτέ.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μια ακόμα χρονιά δίνει το παρών στη ΔΕΘ, αναδεικνύοντας το έργο της καθημερινής στήριξης χιλιάδων παιδιών. Συγκεκριμένα, 17.000 παιδιά «χαμογελούν» έχοντας τη στήριξη του δημοφιλούς οργανισμού με κύριο  αρωγό τον απλό κόσμο «που κάποτε ζήτησε τη βοήθειά μας και τώρα μας την ανταποδίδει ή το αντίστροφο», όπως ανάφερε στην Thessnews η κοινωνική λειτουργός του «Χαμόγελου του Παιδιού» Μαρία Σπανού.

Σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα που η κρατική βοήθεια είναι περιορισμένη ελέω των συνθηκών η κ. Σπανού εξηγεί ότι  «ο κόσμος παρά τις δυσκολίες προσφέρει όπως μπορεί, αν και πάλι δεν μπορούμε να πούμε πως η βοήθεια αυτή φτάνει ώστε να αποτραπούν τα προβλήματα της εποχής, με τα οποία πολεμά και ο οργανισμός».

Παρ’ όλα αυτά, το «Χαμόγελο» δεν πτοείται. Εξακολουθεί να φιλοξενεί περίπου 350 παιδιά, να στηρίζει ακόμα περισσότερα και τους γονείς τους που «παλεύουν» με τα προβλήματα της διαβίωσής τους ή με κάποια ασθένεια. Ακόμα, στη γραμμή 1056 μπορούν ανά πάσα στιγμή να απευθυνθούν τα παιδιά που έχουν κακοποιηθεί ή οι γονείς που θέλουν να συζητήσουν με κάποιον κοινωνικό λειτουργό.

Το όραμα του Οργανισμού, μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας παραμένει σύμφωνα με την κ. Σπανού το ίδιο: «να μην χάσουμε ούτε μια στιγμή το πάθος και την ποιότητά μας, για να μπορούμε να είμαστε δίπλα σε παιδιά που έχουν την ανάγκη μας!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω