Ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη εκστρατεία για την επιστροφή Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 12.9.2018 | 13:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη εκστρατεία για την επιστροφή Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Καμπάνια για την επιστροφή Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό για να εργαστούν δε τομείς όπως η πληροφορική, οι τηλεπικοινωνίες και στο πεδίο των νέων τεχνολογιών καθώς και σε φοιτητές που σκέφτονται να φύγουν στο εξωτερικό με το περάς των σπουδών τους ξεκινά το επόμενο διάστημα η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας σε συνεργασία με την Τεχνόπολης και το δήμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ζώνης Παντελή Αγγελίδη εδώ και δυο χρόνια στην πόλη συντελείται μια σιωπηρή επανάσταση στον εργασιακό τομέα η οποία ήρθε η ώρα να βγει στο προσκήνιο. Όπως υποστήριξε το τελευταίο 18μηνο στην πόλη έχουν δημιουργηθεί 1000 θέσεις εργασίας από άμεσες ξένες επενδύσεις. Τόνισε ότι υπάρχει φάση για επενδύσεις στην καινοτομία και προέβλεψε ότι θα έχει αυξητικές τάσεις.

Σημείωσε ότι η καμπάνια έχει ως στόχο να στείλει το μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη επιστρέφει και σε όσους έφυγαν στο εξωτερικό ότι μπορούν να γυρίσουν γιατί δημιουργούν θέσεις εργασίας για τα προσόντα τους.

Η καμπάνια μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει συμμετοχή σε φόρουμ, επαγγελματικές εκθέσεις, διαδικτυακές καμπάνιες, δημιουργία site με αγγελίες και πλατφόρμα βιογραφικών. Τόνισε ότι για την προσέλκυση επενδύσεων είμαι σημαντικό να υπάρχουν φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα.

Ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Αναστάσιος Τζήκας έφερε ως παράδειγμα επενδυτικού ενδιαφέροντος την την επιλογή της Θεσσαλονίκης από θυγατρική μεγάλης Αμερικανικής εταιρείας call center με 100 χιλ εργαζόμενους για να στήσει παράρτημα που θα απασχολεί 200 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον ίδιο γίνονται συζητήσεις για το που θα εγκατασταθεί και η λειτουργία της θα αρχίσει από το νέο έτος.

Ο αντιδήμαρχος τουριστικής ανάπτυξης Σπύρος Πεγκας επισήμανε ότι η Δήμος πλέον δουλευει στο κομμάτι της προώθησης της Θεσσαλονίκης ως επαγγελματικού προορισμού με συμμετοχή η σε μεγάλες εκθέσεις στο εξωτερικό.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω